Cum am fost manipulat de ALDE. VIDEO

ALDE (1)
Conducerea municipală a ALDE, la prima conferință de presă din această precampanie

Organizația municipală a ALDE Constanța a susținut astăzi prima conferință de presă din istoria sa (cred că nu mă înșel). Am plecat de acolo cu sentimentul că am fost manipulat. O spun mai în glumă, mai în serios.

Să explic: am întâlnit acolo unul dintre medicii pe care îi stimez, Daniel Ovidiu Costea, medic primar specializat în chirurgie laparoscopică. Nu a putut sta foarte mult, trebuia să opereze pe cineva de la ora 11.00. A venit însă ca o persoană din societatea civilă care susține ALDE. Copiii noștri sunt în aceeași clasă. Înțelegeți acum de ce m-am simțit puțin manipulat? 🙂 În plus, PR-ul ALDE este făcut de o veche cunoștință, Dana Dina, cu care am colaborat foarte bine pe vremea când făcea același lucru pentru Oil Terminal, iar președintele interimar al Organizației Municipale este Mihai Șagău, un profesionist despre care mi se pare că știe ce spune atunci când vorbește despre meseria lui: navigația.

Trecând însă peste aceste considerații personale, am încercat să fiu obiectiv. Am văzut un partid mic, dar cu pretenții mari. Un partid însă care a părut că a venit nepregătit la conferința de presă. Nepregătit în sensul că nu a putut să ne spună cine va candida la Primăria Constanța. Am aflat însă că vor avea candidat propriu, care va fi anunțat cel mai probabil de Mircea Banias (dacă vă amintiți de el, este fostul șef al PDL, actual senator PC și președinte al Organizației Județene ALDE). Secretarul ALDE a aruncat buzduganul: Mircea Banias însuși va susține o conferință de presă în care va anunța numele. Secretarul ALDE nu a știut să-mi spună câte conferințe de presă a organizat senatorul Banias în cei aproape patru ani de mandat. E greu să numeri până la zero. ”Vă asigur că vor fi multe de acum înainte”, ne-a spus Dana Dina.

Revenind la primari, reprezentanții ALDE, care spun că sunt liberali de origine pură, au spus că ar putea face alianțe de susținere (nimic scris însă) cu – țineți-vă bine – PSD. De ce? Pentru că vor să continue lucrurile bune făcute de – țineți-vă încă o dată bine – USL. Printre ele, TVA redus, reducerea dividendelor, scăderea impozitării microîntreprinderilor (deși, dacă stau bine să mă gândesc, nu USL a făcut aceste schimbări).

Mi-a mai atras atenția ceva. Dan Pelcinschi, unul dintre liderii ALDE, a fost tranșant în așteptările sale. ”Trebuie să renunțăm la a mai fi un stat polițienesc. Nu degeaba Evul Mediu s-a numit Evul Negru”. L-am rugat să explice. ”Mi-aș dori să pot vorbi la telefon fără să-mi fie teamă că mă ascultă cineva, aș vrea să merg la o piesă de teatru fără să fiu comentat după aceea”, a afirmat acesta, spunându-mi că este convins că sunt întru totul de acord cu el. Și pe această cale îi spun că nu, nu sunt deloc de acord. Eu nu am nimic de ascuns când vorbesc la telefon și nici nu îmi pasă ce spune lumea dacă mă vede la teatru. Eu însă nu am reușit să agonisesc, așa cum a reușit Dan Pelcinschi, conform declarației de avere de când era director adjunct la ACN, „bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi cult“ în valoare de 265.000 de euro. Nu spun că cele două lucruri au legătură între ele, făceam numai o observație.

În rest, nimic nou sub soare: vorbim despre un partid de sorginte liberală, care vrea să sprijine mediul de afaceri, care vrea ca Mamaia să devină mai mult decât el, care vrea să atragă investitori, care vrea taxe mai mici.

P.S. Am reținut și câteva cifre: Organizația Municipală ALDE are acum 500 de membri. ”Vor mai veni lână noi circa 1.000 de liberali”, a spus Mihai Șagău. Și am notat și obiectivul pentru alegerile locale: ”vrem 15%, iar 25% ar fi un scor foarte bun”.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Concurs de fotografie la CMSN. Premii atractive

sâm mart. 5 , 2016
Microdelta din Constanța este, probabil, unul dintre cele mai frumoase locuri unde puteți să vedeți păsările sălbatice. Puțini știu că în aceeași curte a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii există și o expoziție de păsări exotice. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii în colaborare cu Asociația Scutul Cinegetic lansează […]

V-ar putea interesa și: