VIDEO Cum arată Agigea, comuna condusă de 12 ani de primarul Cristian Maricel Cârjaliu

Comuna Agigea ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase nu numai din Constanța, ci și din România.

De ce spuneam asta? Pentru că este o comună bogată. Dintr-o șansă geografică, are în componență o parte din portul Constanța Sud – Agigea, iar firmele de aici plătesc taxe către Primăria Agigea, care s-a bătut pentru acest lucru ani buni în instanță cu Primăria Constanța. În Agigea a fost consturit și unul dintre primele centre comerciale din județ. Se întâmpla în anul 2001, pe vremea primarului Ion Ioniță.

Mulți bani au ajuns la bugetul local al Primăriei Agigea. În anul 2017, veniturile erau de 24,4 milioane de lei. De atunci, primăria nu a mai catadisit să publice bugetul pe site.

Ce s-a întâmplat cu acești bani?

O echipă Constanța 100% a vizitat, zilele trecute, atât Lazu (vedeți imagini la final), cât și comuna Agigea. Am găsit o localitate cu multe străzi neasfaltate, pline de praf, cu multe gunoaie aruncate la întâmplare. O localitate care nu are încă rețelea de canalizare, în care mulți oameni își fac nevoile în WC-uri improvizate, dar o localitate în care primarul îi întreabă pe locuitori dacă vor canalizare (?!), deși acest lucru nu este numai normal, ci obligatoriu prin lege.

Imaginile nu mai au nevoie de nicin comentariu, în opinia noastră.

Comuna Agigea este condusă de aproape 12 ani de primarul Cristian Maricel Cârjaliu este membru PSD.

Vă reamintim ce spunea șeful său de partid, Felix Stroe, în anul 2016, înainte de alegerile locale, despre ce trebuie să facă un primar. Și avea mare drepatate.

„Eu am bunul obicei, fiind copil de învățător de țară, când mă duc într-o poziție prima dată studiez legislația care reglementează acea poziție. Eu știu așa: în conformitate cu Legea 215 a administrației publice locale, primarul trebuie să se ocupe de următoarele lucruri importante care sunt definite în lege. Primarul trebuie să facă să existe un transport corect în comun, să existe o tramă stradală civilizată, asfaltată, trotuare, tot ce trebuie, să existe salubrizare, să existe ordine publică. Cam acestea sunt cele patru atribuții mari ale primăriei. Mai are atribuții că finanțează parțial sistemul de sănătate, parțial sistemul de învățământ.”, a spus Felix Stroe.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO Viorica Dăncilă a fost huiduită în Constanța. Se va repeta istoria?

joi aug. 29 , 2019
Viorica Dăncilă era huiduită serios în Constanța, anul trecut, așa după cum puteți vedea în imaginile surprinse de Constanța 100%. Aceasta revine în orașul de la malul mării și multă lume se întreabă dacă istoria se va repeta. În iunie 2018, aroape 20 de persoane au așteptat-o în fața Universității […]

V-ar putea interesa și: