Cum arată litoralul românesc înainte de deschiderea oficială a sezonului estival. De 1 Mai, aproximativ 100 de hoteluri vor fi deschise

Prefectul și reprezentanți ai Organizației Patronale Mamaia-Constanța, în vizită de lucru pe litoral

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa a efectuat o vizită de lucru în mai multe stațiuni de pe litoralul românesc în cursul zilei trecute, pentru a  vedea care este stadiul pregătirilor pentru începerea sezonului estival. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost însoțit de președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța, Nicolae Bucovală și de directorul executiv al OPMC, Anca Nedea-Pavel, cărora li s-au alăturat, în Mangalia, viceprimarul Dragoș Angelescu și președintele Organizației de Management al Destinației Turistice Mangalia, Dumitru Filip.

Delegația a pornit din stațiunea Mamaia, unde a constatat că stadiul pregătirilor pentru deschiderea sezonului estival este avansat. Mulți hotelieri au făcut investiții și au amenajat unitățile de cazare, pentru a-i primi pe turiștii care vor sosi în curând. De asemenea, copacii au fost toaletați, iar plajele sunt curățate și îi așteaptă pe primii vizitatori care vor ajunge în această primăvară la mare.

Pentru sărbătorile de Paște, peste 40 de unități de cazare de pe întreg litoralul românesc au pregătit pachete turistice. De 1 Mai, aproximativ 100 de hoteluri vor fi deschise în stațiunile românești de la Marea Neagră, iar din 1 iunie, 90% din unitățile de cazare vor fi gata să îi primească pe turiștii nerăbdători să petreacă o vacanță la mare.

„În urma vizitei pe care a făcut-o reprezentantul Guvernului în teritoriu, Silviu Coșa, din Mamaia până în Mangalia, pot spune că lucrurile se prezintă extrem de bine pe zona hotelieră, cel puțin în Mamaia, Eforie și în multe dintre stațiunile din sudul litoralului. Cei care au făcut investiții în fiecare an, la această oră au vânzări între 50-70% pentru întreg sezonul estival. Ceilalți, care nu au fost preocupați de acest aspect, sunt mai puțin căutați de vizitatori. Este firesc acest lucru, pentru că turistul român s-a trezit, este mai pretențios și are cerințe mult mai ridicate pe zona de servicii”, a declarat președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța, Nicolae Bucovală.

Vizita de lucru a prefectului Silviu Coșa a continuat în stațiunea Eforie, la Complexul turistic balnear Steaua de Mare, un resort în care s-au investit milioane de euro, astfel că a crescut foarte mult calitatea serviciilor, de la un an la altul. Faleza din Eforie, a cărei reabilitare a fost finalizată după patru ani lucrări a reprezentat un alt obiectiv de interes pentru Silviu-Iulian Coșa.

Marina din Mangalia i-a fost prezentată prefectului de Constanța, de către viceprimarul Dragoș Angelescu și președintele Organizației de Management al Destinației Turistice Mangalia, Dumitru Filip. De asemenea, reprezentanții Primăriei Mangalia i-au arătat acestuia, investițiile realizate cu peste 60 de milioane de euro, în stațiunile Saturn și Neptun.

Organizația Patronală Mamaia-Constanța apreciază că sezonul estival 2022 va fi unul bun, atât datorită reintroducerii voucherelor de vacanță, cât și a investițiilor făcute de agenții economici din destinația turistică Mamaia-Constanța și a interesului acestora pentru creșterea calității serviciilor oferite vizitatorilor și localnicilor.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Cum arată litoralul românesc înainte de deschiderea oficială a sezonului estival. De 1 Mai, aproximativ 100 de hoteluri vor fi deschise

  1. Arata groaznic, ca si orasul. Al doilea an consecutiv sub obladuirea caporalului chitac si a superiorul lui, cea care ii ordona, felicia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Marian Crușoveanu: 2,06 miliarde de euro pentru mediul privat

Fri Apr 15 , 2022
În această săptămână, în plenul Camerei Deputaților, a fost votat pentru primele două măsuri din pachetul „Sprijin pentru România”. De la 1 iunie, salariul minim în agricultură și în industria alimentară va crește la 3000 de lei. De asemenea, s-a dublat norma de hrană zilnică pentru pacienții din spitalele din […]