Cum arată luminițele de Crăciun de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța

Primăria Constanța a pornit iluminatul de Crăciun și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, recent reabilitat.

Am surprins pe 3 decembrie câteva imagini, pe care le puteți vedea mai jos.

Nu s-au montat lumini de pe o parte pe alta, pentru că stâlpii sunt noi și probabil distanța prea mare. Pe stâlpii de pe bulevardul Tomis, vă reamintim, s-au montat lumini, iar aceștia s-au strâmbat periculos de mult.

Recomandare: Bătaie de joc pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, reabilitat cu zeci de milioane de lei

În top la cheltuieli

Municipiul Constanța, oraș aflat de facto în faliment, se află pe primul loc în România, cu excepția Bucureștiului, în clasamentul banilor cheltuiți pentru închirierea beculețelor de Crăciun, arată o analiză publicată de Hotnews. Asta deși, în primul an de mandat, primarul Vergil Chițac, PNL, spunea: „Refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminițele de sărbători. Mai puține beculețe, mai mult respect pentru adevăratele priorități!”

Primăria Constanța va plăti patru milioane de lei, TVA inclus, pentru închirierea de luminițe de Crăciun, către aceleași firma care au câștigat și anii trecuți. Asta în condițiile în care, în primul an de mandat, primarul a refuzat să cheltuie bani pentru acest lucru, spunând că orașul, aflat de facto în faliment, are alte priorități. Asta în condițiile în care primăria organizează evenimente caritabile pentru a strânge câteva zeci de mii de lei pentru reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase.

Recent, primăria a încheiat achiziția pentru iluminatul festiv din municipiul Constanța 2023-2024, în valoare totală de 3.364.347,7 lei, fără TVA, adică 4.003.572,93 lei.

Achiziția din acest an conține trei loturi.

  1. Iluminatul festiv al străzilor din municipiul Constanța, pe Șoseaua Mangaliei, Bulevardul 1 Mai, Bulevardul 1 Decembrie, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Bulevardul I.C. Brătianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, Bulevardul Tomis, Bulevardul Ferdinand, Bulevardul Mamaia, strada Termele Romane, Bulevardul Aurel Vlaicu, strada Brizei, strada Dumbrăveni, și intersecțiile aferente, precum și intrările în oraș. Valoarea contractului este de 2.053.853 lei, fără TVA. 
  2. Iluminatul festiv în Zona Peninsulară – Piața Ovidiu. Valoarea contractului este de 344.697 lei, fără TVA.
  3. Iluminatul festiv în parcuri din municipiul Constanța. Valoarea contractului este de 965.796 lei, fără TVA.

Anul trecut, Municipalitatea a plătit 2.894.894 lei pentru închirierea de beculețe asocierii RC Energo Install SRL – Luxten Lighting Company SA.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România, lovită din nou de un val de aer rece

Dum dec. 3 , 2023
România este lovită de un nou val de aer rece, care aduce temperaturi mult mai scăzute față de normalul perioadei. Nopțile vor fi geroase în depresiuni, dar și în cursul zilei este așteptat să fie mai frig. Chiar dacă de la mijlocul săptămânii viitoare temperaturile vor crește puțin, vor veni […]

V-ar putea interesa și: