Cum arată o stradă din Constanța asfaltată în promisiunile electorale ale primarului PSD Decebal Făgădău

constanța strada prelungirea câmpinei

„Voi asfalta toate străzile din municipiul Constanța până în 2018”, a promis primarul PSD Decebal Făgădău în campania electorală din 2016.

Lumea l-a crezut, l-a votat, a sperat și a așteptat.

Și a așteptat, și a așteptat…

Când spui „până în 2018”, te gândești automat că lucrările vor fi gata până la anul 2017. N-au fost. Chestiune de semantică, să zicem. Din păcate, a venit și sfârșitul anului 2018 și promisiunile nu s-au îndeplinit. A încercat primarul PSD câteva explicații: ba că și-a vârât DNA coada, ba că lui îi place să promită mult și să facă mai puțin, decât să promită puțin și să nu facă nimic. Ambele sunt declarații pentru care, în mod normal, partidul ar fi trebuit să-l sancționeze din punct de vedere politic. Mai ales dacă ținem seama că DNA și-a băgat coada la Confort Urban SRL, firmă pe care primarul PSD o lăuda pentru eficiența nemaipomenită, dar firmă unde se luau șpăgi incredibile. Porsche de aproape 100.000 de euro, de exemplu. Să înțelegem, pe cale de consecință, că era mai bine ca DNA să nu intervină și directorul de acolo să ia nestingherit șpagă? (Viorel Farcaș și-a recunoscut fapta în fața instanței).

Am ajuns în 2019. Una dintre străzile asfaltate în promisiunile electorale ale primarului este Prelungirea Câmpinei, din zona Viile noi.

E o stradă aflată în apropie de Muzeul Militar Național, de o bancă comercială, de un magazin Profi, de o unitate militară, de un Kaufland. E adevărat, la o margine a orașului, dar și locuitorii de acolo plătesc impozite și taxe, și ei – cel puțin o parte – l-au votat pe primarul PSD.

„Să vină și pe strada mea”, spune o doamnă care locuiește acolo.

Oamenii vor explicații. Îl așteaptă pe primar pe strada lor. A promis primarul Decebal Făgădău că se va duce săptămânal în cartierele din Constanța. Nu cred că l-a văzut cineva vreodată. Poate se duc angajații primăriei care au transformat pagina de Facebook în Telejurnalul de pe timpul lui Ceaușescu. Să vadă și Constanța reală, să facă un filmuleț cu haștagul #ILoveMyCT.

Primarului nu îi pasă nici să-și respecte promisiunile și nici să le explice oamenilor de ce nu le respectă.

Probabil că îi ignoră dintr-un calcul politic cinici. Fie se bazează pe faptul că va asfalta înainte de alegeri, și atunci crede că toată această așteptare va fi uitată, fie se gândește că poate câștiga alegerile și cu 30% din cei care ies la vot, iar masa electorală a PSD nu pune preț pe aceste promisiuni.

Sau poate că pur și simplu nu poate să asfalteze.

3 comments

  • Domnule Primar va invit si in alte “cartiere” ale Constantei sa vedeti starea infrastructurii, a utilitatilor, a lipsei totale de desinteres fata de acestea. Vorbesc desigur de cartierul Veterani care este mai degraba o alee a unui sat din sudul judetului. Nu vedem niciun proiect concret al primariei in niciun cartier nou al Constantei: Baba Novac, Palazu Mare sau Veterani. Cum doriti sa va aleaga constantenii cand veniti numai cu minciuni electorale?

  • CARE PRIMAR ?

    Teoretic, Primarul este reprezentantul unei comunitati (sau unor, cand vorbim de cartiere sau zone). La Primaria Cta nu exista reprezentant al comunitatii. Exista o gashka si un sef al ei. Orasul e teritoriul lor de prada, oamenii sunt niste fraieri care caraie si nu-I merita. Deci nu-l mai invitati pe Primar sa viziteze cartierul. Mai bine ganditi-va cum sa propuneti o Kombinatie Sefului de Gashka. Si aveti naibii grija cum votati data viitoare. Absentele se pun la pesede, in caz ca asta doriti (cu rezultate ca in foto de mai sus).

  • Strada asta e asa de mai bine de 25 de ani, a fost propusa la asfaltare dar numai 174 metri liniari nu toata strada care are aprooape 1000 de metrii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.