Cum arată o stradă din Constanța după ce s-a introdus parcarea cu plată

Strada Sarmisegetuza din centrul Constanței. Foto: 17 martie 2023

Primăria Constanța a decis să introducă parcare cu plată pe o stradă secundară din oraș. Mai exact, pe strada Sarmisegetuza.

Aici este acum zona 1 de parcare.

În imediata apropiere se află bulevardul Tomis, Sala Sporturilor, sediul RAEDPP, o cafenea frecventată. PE bulevardul Tomis este zona 0.

Imediat după s-au trasat dungi pe asfalt și s-au montat plăcuțe care anunță că parcarea se plătește, s-a întâmplat un fenomen: strada aproape că s-a golit de mașini, așa cum se vede în imaginea de mai sus, realizată vineri dimineață.

„Șoferii au migrat pe celelalte străzi, pe care nu se plătește”, spune un constănțean care locuiește în zonă.

Parcarea cu plată se va extinde

Acest lucru nu va dura prea mult, pentru că, potrivit HCL nr. 448 din 2022, parcare cu plată va fi extinsă în mai multe zone din centru, și anume:

 • Strada Ion Bănescu
 • Strada Răscoalei din 1907
 • Strada Mihai Kogălniceanu, tronsonul cuprins între str. Ștefan cel Mare și bd. Ferdinand
 • Strada Cuza Vodă, tronsonul cuprins între str. Răscoalei din 1907 și str. Mircea cel Bătrân
 • Strada Constantin Brătescu, tronsonul cuprins între str. Răscoalei din 1907 și bd. Tomis
 • Strada Dacia, tronsonul cuprins între str. Răscoalei din 1907 și bd. Tomis
 • Strada Decebal, tronsonul cuprins între str. Răscoalei din 1907 și str. Mircea cel Bătrân
 • Strada Tudor Vladimirescu, tronsonul cuprins între str. Răscoalei din 1907 și str. Mircea cel Bătrân
 • Parcarea bd. Tomis  – Zona Amfiteatru

Cât costă abonamentele

Constănțenii pot obține abonamente de parcare inclusiv pentru zona zero și unu. Iată cât costă.

 • Abonamente pentru o zi: zona 0 (30 lei) ; zona 1 (15 lei) ; zona 2 (10 lei). În zona 2 este inclusă și Stațiunea Mamaia, ceea ce înseamnă că atât constănțenii, cât și turiștii pot achita 10 lei pe zi pentru parcare.
 • Abonamente pentru 7 zile: zona 0 (100 lei, dar poate fi utilizat și în zona 1); zona 1 (75 lei).
 • Abonamente pentru 30 de zile: zona 0 (199 lei), care poate fi utilizat și în zona 1.
 • Abonamente anuale: zona 0 (2000 lei), care poate fi utilizat și în zona 1.

Rămân valabile și abonamentele de 199 de lei pe an pentru zona 2, a precizat viceprimarul.

Reamintim că parcarea este gratuită zilnic între orele 20:00 -08.00, pe tot parcursul anului, cu excepția zonei 0, pentru perioada 1 iunie- 31 august.

De asemenea, mașinile electrice, hibrid și de epocă pot parca gratuit. Atenție însă: este nevoie de o vinietă care se va putea obține de la primărie.

Recomandare: Autostrada a devenit parcare pentru TIR-urile încărcate cu cereale. Coadă de 10 km la intrarea în Portul Constanța


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

4 thoughts on “Cum arată o stradă din Constanța după ce s-a introdus parcarea cu plată

 1. Autoritățile locale și-au dat seama că prin desființarea miilor de locuri de parcare de pe Mircea și Lăpușneanu sacul primăriei nu se mai umple și atunci scoatem bani din piatră seacă.Pentru Str Răscoalei din 1907 este o măsură bună.Autobuzele abia se strecoară printre mașinile parcate pe cele două părț ale străzii. Vor fi destule locuri de parcare cu plată.Propun desființarea parcărilor cu plată de pe bd Tomis porțiunea Mamaia-Ferdinand să fie bandă unică pentru transportul in comun.Astfel autobuzele nu vor mai fi obligate să vireze de două ori să circule cu greutate printre mașinile parcate pe Str Răscoalei.

  1. Autoritatile locale sunt venite cu cercul, habar n-au sa gestioneze o situatie si nici macar n-au avut suficienta minte sa ceara ajutorul unor specialisti adevarati, care puteau sugera idei mai bune.
   Ca de pilda taxa de parcare putea fi inclusa pentru toti posesorii de autovehicule in taxele anuale, facand parcarea pre-platita pentru toti. Daca vor bani in plus la buget, sa ia din amendarea celor care insista sa parcheze in locurile interzise de lege. 500 de lei amenda pentru parcare la colt de strada, 100 amenda pentru depasirea marcajului locului de parcare, 500 amenda pentru blocarea trotuarului, ca sunt destule masini abandonate pe trotuare si se mai gasesc motive serioase de amenda.
   Ei au pretextat ca vor sa reduca traficul si parcarea in zona 0, de parca toti locuitorii orasului se duc zilnic sa parcheze in zona 0.

 2. Intrebare de zece puncte: de ce pe alte strazi s-au reabilitat trotuarele, s-a refacut carosabilul si de abia dupa aceea s-au trasat marcajele pentru parcare?
  Strada asta arata ca dupa bombardament, cine plateste pentru refacerea marcajului dupa reparatii? Tot contribuabilul?
  Acolo unde s-a terminat asfaltarea cu ceva timp in urma inca n-a aparut nimeni sa refaca marcajele rutiere, aici au venit sa vopseasca prin gauri.

 3. Răspunsul pentru toate întrebările noastre foarte simplu. Deschidem cat mai multe șantiere în oraș pentru a avea se unde „mulge,” D-ul de la primărie care a devenit amiral făcut la apelul bocancilor, conștientizează că este ultimul său mandat și trebuie să recupereze.Ce nu știe domnia sa, este faptul că și-a făcut atât de mulți prieteni încât la sfârșit îl vor astepta niste”mape de lucru- dosarele” și nu prea o se mai bucure de agoniseala făcută. Constanta a devenit o rușine, o groapă de gunoi, nu exista stradă negaurita( amintiți-va de varianta Constanta de anul trecut sparta și refăcută de 3ori in plin sezon).Stradă Stefan cel Mare a rămas doar cu numele , sensul circulației pe străzi se face cum decide somnul de voie a cuiva din primarie și cam tot ce se întâmplă prin țărișoara asta,lucrurile sunt făcute de persoane care leviteaza deasupra pământului fata de problemele noastre. Și putem vb așa încă 10 ani…..degeaba. Ne uitam la efect acum,ignorând mereu CAUZA. Mergi la VOT și spune-ți părerea acolo că de scris mesaje ….toți suntem capabili. Nu mai vreau sa accept aberațiile unor ANALFABETI mai puțin funcționali care se cred pe moșiile lor.
  Apropos – daca toți devenim doctoranzi cine mama dracului o sa mai muncească în țara asta? că pe privat îl închide cu taxele și pensii speciale nu putem avea toți, așa că de final le urez LOR, la multi bani💰. și ….la multi ani. Sa nu uit!pai cine să facă pușcărie în țara asta că justia a plecat demult din țara asta, a plecat și ea de sărăcie că nu-i mai ajungea pensia aia specială. Sa ne vedem la VOT și să auzim de bine!!!??!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Circulația auto pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța se închide pentru mai multe ore

vin mart. 17 , 2023
Echipele SC Confort Urban SRL intervin sâmbătă, 18 martie, cu utilaje de frezare și asfaltare pe strada Mircea cel Batrân, tronsonul cuprins între strada Alexandru cel Bun și strada Dumbrava Roșie.   Se vor executa lucrări de reparații la nivelul carosabilului în urma unei avarii la rețeaua de utilităţi publice. […]
strada-mircea-cel-batran

V-ar putea interesa și: