Cum arată palatul lui Putin, care ar fi costat 1,35 miliarde dolari VIDEO

Alexei Navalnîi, cel mai aprig opozant al președintelui rus Vladimir Putin, arestat la revenirea în Rusia, a lansat marți o anchetă despre o proprietate fastuoasă de la Marea Neagră care i-ar aparține președintelui rus, transmite AFP.

Ancheta, publicată pe blogul opoziției, cu un videoclip YouTube de două ore, înregistrat înainte de revenirea sa în Rusia, susține că proprietatea a costat 1,35 miliarde de dolari și a fost plătită „cu cea mai mare mită din istorie”.

Investigația susține că proprietatea, situată de-a lungul coastei sudice a Mării Negre a Rusiei, este de 39 de ori mai mare decât Monaco și dispune de un cazinou în interiorul unui conac de 17.691 metri, alături de un patinoar și podgorii.

De asemenea, ancheta arată că Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia deține aproximativ 7.000 de hectare de teren care înconjoară proprietatea și că complexul a fost finanțat de apropiați ai lui Putin, inclusiv Igor Sechin, șeful gigantului petrolier rus Rosneft și magnatul miliardar Ghennadi Timșenko.

„Este un stat în stat în Rusia. Și în acest stat există un țar unic și de neînlocuit, Putin“, spune Navalnîi.

Ancheta a fost publicată la o zi după ce Navalnîi, care a fost reținut de polițiști la revenirea din Germania, după ce a fost otrăvit cu neurotoxina Noviciok în august, a primit mandat de arestare de 30 de zile.

Militantul anticorupție, de 44 de ani, spune că Putin a ordonat otrăvirea sa, ceea ce Kremlinul neagă cu insistență.

Pe 2 februarie, o instanță va decide dacă pedeapsa de trei ani și șase luni cu suspendare, pe care Navalnîi a primit-o în 2014 pentru fraudă, ar trebui transformată în închisoare.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.