Cum arată târgurile de Crăciun din România. Se poate și fără bâlci

Ați văzut probabil în ce hal arată târgul de Crăciun din Constanța. Am făcut o comparație cu alte câteva din România, să vedem dacă numai la noi este un bâlci, așa cum spunea președintele ANPC, dacă numai noi avem mici care sfârâie pe grătare (locație închisă ulterior de Protecția Consumatorilor), dacă numai noi avem roți panoramice care se blochează la nici 24 de ore de la deschidere.

Mai jos aveți un colaj cu imagini de la unul din târgurile din București, Laminor Winter Wonderland. Este organizat la marginea orașului, într-o hală din zona industrială.

Sunt și acolo căsuțe cu mâncare, care găsiți și activități de creație pentru copii, dar și spectacole de teatru de păpuși organizate cu ajutorul celor de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”. Parcă e altceva în comparați cu bâlciul de la noi.

Recomandare: „Frumusețea răpitoare” a târgului de Crăciun din Constanța: mici, ceafă de porc și loc de dat cu pumnul. N-o să vă vină să credeți cu cât se vinde o scovergă

Craiova, vedeta anului

Craiova a reușit însă, se pare, să fie vedeta anului cu târgul deschis încă din luna noiembrie. O căutare pe Booking și pe Airbnb pentru începutul acestei luni arăta că nu mai era niciun loc disponibil în oraș! Incredil, nu? Pe Airbnb se mai găseau patru apartamente în tot județul. Craiova a ajuns destinație turistică de iarnă datorită târgului de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis porțile pe 17 noiembrie, la ora 18:30. Se va încheia pe 2 ianuarie 2024, dar până atunci, evenimentul se defășoară în patru zone din municipiu: Centrul Vechi, Piața William Shakespeare, zona Doljna și Piața Mihai Viteazu. La Târgul de Crăciun va putea fi văzută Crăiasa Zăpezii, iar întreaga temă a Pieții Mihai Viteazu se concentrează în jurul său, cu decor alb turcoaz. Târgul de Crăciun din Craiova este spectaculos și datorită faptului că aici vei găsi cea mai mare roată panoramică, înaltă de 40 de metri înălțime și cu o capacitate de 140 de persoane. Roata a fost adusă din Olanda și este decorată cu 200.000 de leduri. În Constanța, este operată de o firmă din Medgidia și este adusă din infamul sat de vacanță.

Sibiu – și în curtea muzeului

Unul din târgurile cele mai frumoase din România este și în Sibiu. „Târgul din acest an de la Sibiu ni s-a părut mai aerisit, mai ales în timpul zilei, pentru că în seara inaugurării, ca în fiecare an, a fost aglomerație. Un apect care a atras atenția a fost acela că tomberoanele cu gunoi sunt în acest an izolate, nu stau la vedere pentru a strica imaginea din jur. Noutatea din acest an – extinderea Târgului în curtea Palatului Brukenthal – a adus o notă aparte evenimentului: de muzică disco. Pe o scenă din curte vor urca rând pe rând Andi Moisescu, DJ Antenna, DJ Vasile, Nopame și alte formații de jazz, DJ-i de electro funk sau artiști în muzica clasică, au anunțat organizatorii. Cu excepția luminilor și atmosferei, în curtea Palatului era azi ca la discotecă, cu muzică mixată, în timp ce în Piața Mare se auzeau strigăte de copii și „All I want for Christmas…”. Două scene diferite, probabil pentru public diferit.”, scrie presa locală.

Nu mai are rost să facem comparații cu Brașov, Oradea, Cluj. Orașele acestea sunt deja în altă ligă.

În niciun târg de Crăciun din România nu am descoperit aparate de dat cu pumnul, ca în Constanța.

Surse foto: Constanța 100%, Facebook


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Cum arată târgurile de Crăciun din România. Se poate și fără bâlci

  1. „In niciun târg de Crăciun din România nu am descoperit aparate de dat cu pumnul, ca în Constanța.”- atata timp cat primarii ne considera prosti ca ne bucuram la toate kitch-urile si mai ales ca „prostii ” platesc…aia e !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Câți bani au strâns românii în Pilonul 3 de pensii

Dum dec. 3 , 2023
Fondurile de pensii facultative (Pilonul 3) aveau active în valoare de 4,42 miliarde de lei, la finalul lunii octombrie, în creştere cu 32% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeaşi dată a anului anterior, conform unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). „Cele mai multe investiţii au fost efectuate local […]

V-ar putea interesa și: