Cum arată traficul pe noile străzi cu sens unic din Constanța

De astăzi, 6 martie, trei străzi din municipiul Constanța au devenit cu sens unic. Mai exact, străzile Nicolae Iorga, Poporului și Ion Rațiu se transformă în artere rutiere cu sens unic, pe care se va circula astfel:

 • pe strada Nicolae Iorga se va circula dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia;
 • pe strada Ion Rațiu dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis;
 • pe strada Poporului dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

„Odată cu aplicarea acestor măsuri se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”. Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția străzilor Poporului și Ion Rațiu cu bulevardul Tomis. De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.Prin instituirea regimului de sens unic, oprirea autovehiculelor va fi interzisă pe toate cele 3 străzi, însă Primăria Constanța lucrează la un proiect care presupune crearea de noi spații de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de străzile Ion Rațiu, Soveja, Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia.”, a anunțat Primăria Constanța.

Conform proiectului, se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.

Sursa foto: Primăria Constanța

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

5 comentarii

 • Asta inseamna ca tot pe-o banda se va circula

 • URGENT schimbati sensul de mers pe Aleea PANSELEI

  • ai dreptate! Panselei e complet blocata acum dupa noua sistematizare! Nu mai poti intra pe ea decat pe interzis!

 • Nu stiu cum era traficul in zona Poporului, Secerisului, Lahovari inainte de modificare, intre orele 16-17, dar ieri, la aceleasi ore era un blocaj total pe Poporului si Lahovari spre bd. Lapusneanu ( zona Trocadero). Acolo ar trebui o banda destinata intrarii din Lahovari spre semafor si celelalte doua pentru Poporului. Va fi dificil pt. cei care vin de pe Lahovari si vor sa mearga spre Dacia.
  Trafic in pas de testoasa pe Mircea de la N.Iorga pana la I.Ratiu si Poporului.
  Cred ca nici Waze sau alte aplicatii nu au fost de ajutor ieri.
  Plus: la N.Iorga: benzi separate pt viraj la dreapta din Lapusneanu (1) si iesire din sensul giratoriu (banda2), iar daca este posibil, mutare sens giratoriu spre nord cu 6-8 metri.

 • Poate ca separarea benzilor 1 si 2 de pe N.Iorga din Lapusneanu pana dupa Mihaileanu, va fluidiza mai mult traficul. Nu va mai fi posibil virajul la stanga din Mihaileanu; interzicere viraj dreapta din N.Iorga spre Mihaileanu (fizic, parapet). Intrare din sens giratoriu dirijat in banda 2 N.Iorga( Viraj dreapta facil din Lapusneanu).
  2. Poate fi utila ( pt. fluidizare Lapusneanu/Secerisului, ) interzicerea virajului la stanga spre Portitei si Secerisului si o singura faza de “verde” la semafor pt ambele sensuri pe Lapusneanu. Nu cred ca un mare sens giratoriu ar fi oportun acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.