Cum arată trotuarele cu mozaic pentru care plătim 120.000 de lei

Trecere de pietoni decorată cu mozaic. Fiecare lucrare costă, în medie, peste 5.700 de lei

Mai multe porțiuni de trotuare din Constanța sunt decorate cu mozaic, într-nu efort al primăriei de a înfrumuseța orașul.

Potrivit primăriei, vor fi în total 21 de lucrări decorative pe trotuarele din dreptul trecerilor de pietoni din Constanța. Fundația Metamorphosis, o fundație a Universității Ovidius din Constanța, primește 120.000 de lei din bani publici pentru aceste lucrări. Așadar, fiecare lucrare va costa circa 5.714 lei.

„Este vorba despre proiectul „Orașul meu din Mozaic‟ în care tineri artiști plastici vor reinterpreta „Edificiul Roman cu Mozaic‟ și vor aduce astfel o pată de culoare pe cele mai circulate bulevarde ale orașului, iar așteptarea la trecerea de pietoni se va transforma într-un moment de contemplare, admiraţie şi introspecţie.”, au precizat, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Primăriei Constanța.

Au fost alese 10 treceri de pietoni din diverse zone ale orașului: intersecţie bd. Ferdinand cu str. Răscoalei 1907, intersecţie Traian cu bd. Tomis,  intersecţia bd. Ferdinand cu bd. Tomis – Miga, bd. Mamaia – Universitatea „Ovidius”,  intersecţia bd. Mamaia cu str. Soveja, intersecţia str. Pandurului cu Şos. Mangaliei, Aurel Vlaicu şi str. Caraiman.

Lucrările de artă, 21 la număr,  sunt realizate în cadrul Facultății de Arte a Universității Ovidius din Constanța, iar montajul va avea loc la jumătatea lunii septembrie.   

Primele au fost deja finalizate. Vă place cum arată?

Fundația Metamorphosis a Universității Ovidius din Constanța și este finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Fundația Metamorphosis a fost înființată în 2018 și are ca scop oficial și declarat „promovarea și sprijinirea educației, prin performanță universitară la nivelul municipiului și județului Constanța”.

Consiliul director este format din Alin Larion, Pepi Mitică și Liviu Merdinian.

Alin Larion este prof. univ. dr. la Universitatea „Ovidius” Constanţa, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, care deţine totodată funcţia de preşedinte al Federaţiei Române Sportul pentru Toţi, admite că în mediul universitar se observă un declin al participării studenţilor la activităţile fizice. 

Mitică Pepi este prof. univ. dr. la Facultatea de Științe Economice a universității, Departamentul de Finanțe Contabilitate. În 2017 semna, din partea PNL, manifestul „Liberali pentru viitorul României”.

Liviu Merdinian este lector în cadrul Facultății de Medicină și specialist în Sănătate Publică, respectiv Dermatovenerologie. Este consilier local din partea PSD.

Sursă foto: Facebook/Cristina Popescu

Ce spuneau organizatorii înainte de începerea proiectului (video: Primăria Constanța)
sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg
Hyundai Kona HEV Exclusiv Auto

Articole recente

2 comments

 • 1. Este inspiratie din curtile de tigani din Piata Chiliei …deci trebuie acordat credit
  2. Daca aveti saci de gresie si faianta sparta…va astepta Fagadau cu ei la primarie…10 Ron pe sac
  3. Multumim primarului Fagadau…pentru cei 4 ani de mandat…in care a dus orasul de rapa

 • Exact de asta avea nevoie Constanta, inca o nascoceala care sa ajute orasul sa arate si mai rau! 🙁
  E ultima strigare ”la furat” a lui fagadau & co. Niste mizerabili!
  Cati bani se duc catre scoli? cati bani se duc catre spitalul judetean? cate centre medicale avem in mediul rural? au toate scolile din mediul rural grupuri sanitare si conditii minime pentru desfasurarea activitatii?
  0, 0, 0, nu, nu si nu…
  A inceput campania, miscari ieftine, manevre pentru a scoate banii pentru campanie, se fura ce se mai poate, se dau autorizatii de constructie repede, pe ultima suta.. se taie copacii de pe bulevard ca sa vedem mai bine spatiile comerciale neinchiriate ale acolitilor lui fagadau si multe, multe, multe alte mizerii :(((

Leave a Reply

Your email address will not be published.