Cum parcăm? 5 diferențe între Oradea și Constanța

Regulamentul de parcare din Oradea diferă mult de cel propus pentru Constanța. O primă observație este că regulamentul din Constanța are 14 pagini și vreo două de anexe, cel din Oradea are 47 de pagini. E simplu de spus care e mai bine gândit și elaborat. Cel din Oradea, de pildă, explică și cum trebuie făcută constatarea pentru parcarea neregulamentară.

Regulamentul din Oradea a intrat în vigoare în 2006, dar a fost modificat în 2018, pe vremea unuia dintre primarii-model ai PNL, Ilie Bolojan.

Apropo, Oradea și Cluj sunt două din orașele vizitate de actualul primar al Constanței în campania electorală, pentru bună inspirație.

Cum spuneam, sunt diferențe mari. Iată câteva dintre ele:

  1. În Oradea, parcarea este taxată de luni până vineri, în intervalul 07,00 – 18,00. În rest e gratuit. În Constanța, parcarea se plătește 24 de ore din 24.
  2. În Oradea, riveranii persoane fizice care au domiciliul pe străzile unde sunt amenajate parcări cu plată sau pe străzile alăturate beneficiază de un abonament de parcare care dă dreptul de staţionare în parcarea respectivă şi în parcările cu plată amenajate pe străzile alăturate, cu excepţia locurilor rezervate şi a locurilor unde este interzisă oprirea/staţionarea/parcarea aflate în zona parcărilor publice sau alăturate acestora. În Constanța se menține sistemul locurilor rezervate, pe principiul primul venit, primul servit.
  3. În Oradea, posesorii de mașini hibrid sau electrice nu beneficiază de gratuitate la parcare. În Constanța, da.
  4. În Oradea, în zona zero se poate plăti la fracție de oră (pentru 30 de minute). În Constanța nu se poate plăti decât minimum o oră.
  5. Prețurile diferă. Mult. În Oradea, parcarea costă 3 lei pe oră, iar abonamentul anual pentru a parca pe stradă costă 1050 lei. Detalii mai jos.

Citește și:

Primarul Constanței ne întreabă: „Ce punem pe primul loc, omul sau mașina?”

Regulamentul parcărilor: Horia Constantinescu spune una, în document scrie alta

Parcarea în Constanța, de peste 11 ori mai scumpă decât în Brașov

Fotografia care demonstrează că 7 lei pe o oră de parcare e prea mult în unele zone din Constanța

Primarul Chițac, de acord cu aberantul regulament al parcărilor din Constanța. 10 probleme

Regulamentul parcărilor este viziunea Feliciei Ovanesian și a lui Horia Constantinescu

Un constănțean care câștigă un salariu mediu are bani pentru a parca în centrul orașului numai 12,5 zile

Infamul articol 30 din regulamentul parcărilor

La fiecare două zile, în orașul Constanța s-a dărâmat un garaj


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Două fetițe au murit după ce au fost lovite de un Mercedes condus de o femeie

sâm feb. 27 , 2021
Două fetițe în vârstă de 6 și 14 ani au murit lovite de o mașină care a intrat pe trotuar după ce a lovit un stâlp, în Sectorul 2 din București. În urma accidentului, șoferița a fost agresată de oamenii din zonă. Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază pe strada Mențiunii, […]

V-ar putea interesa și: