Cum pot obține firmele din HoReCa despăgubiri din partea statului

hotel

Marți, 29 iunie, Guvernul României lansează schema de despăgubire pentru industria HoReCa.

„S-a discutat mult despre această măsură. Am avut foarte multe întâlniri cu mediul de afaceri și cu specialiști pentru a pune la punct această schemă. Statul român a oprit temporar activitatea mai multor firme în perioada pandemiei. Nu mai intrăm în amănunte. E bine că ne revenim la normal cât mai repede. Dar totuși, statul a fost mereu acolo pentru a-și lua partea prin multe taxe și impozite când acestor firme le-a mers bine. Acum trebuie să fie acolo și la greu, mai ales atunci când acel greu este impus de stat.”, a declarat Claudiu Năsui, ministrul Economiei.

Firmele vor primi despăgubire 20% din diferența între cifra de afaceri din 2020 și cea din 2019.

Procedura de aplicare este simplă și 100% online.

Birocrația este redusă la maxim. Nu e nevoie decât de maxim 3 documente:

1. un raport făcut de un expert contabil, care să certifice cifra de afaceri aferentă codului CAEN.

2. autorizația de funcționare pentru 2019 și 2020, dacă acestea nu sunt emise de ministerul economiei, antreprenoriatului și turismului.

„Pentru prima dată în istoria României, programul este făcut în așa fel încât să fie imposibil de manipulat de către politicieni sau funcționari. Acesta este și unul dintre motivele pentru care unii sunt supărați. Erau obișnuiți să poată alege ei cine primește și cine nu primește bani publici. Nu de alta, dar niciodată nu e buget suficient pentru toți. Și atunci intervin „criteriile de selecție”. Câteodată a fost „primul venit, primul servit”, alteori a fost un criteriu arbitrar. Stop. De data aceasta nu vom mai face așa. Toți cei care aplică și sunt eligibili vor primi bani. Ce se întâmplă dacă cererile depășesc bugetul maxim alocat? Vom plăti pe toată lumea proporțional din acel buget maxim. Deci nimeni nu va fi lăsat în urmă. Nu mai contează când aplică o firmă. Nu mai apare cine-știe-ce criteriu dubios de selecție. Nu mai este nevoie să se înghesuie nimeni în primele ore ale perioadei de înscriere. Și nu mai trebuie nici să aștepte până în ultimul moment să afle o informație din sistem. Totul este deschis și transparent, așa cum este normal să fie.”, a mai spus ministrul.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Colegiul Național de Arte Regina Maria a obținut premii pe scena Ateneului Bacău

vin iun. 25 , 2021
Elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța au făcut față cu brio provocării de a evolua pe scena Ateneului din Bacău. Elevii specializării Arta Actorului au obținut următoarele premii valoroase în cadrul Festivalului Internațional Provocarea Talentelor, ediția a XLI: Bogdan Mihai Irimia, premiul I, secțiunea teatru – monolog, […]
elevi-colegiul-de-arta

V-ar putea interesa și: