Cum poți să afli cât ai cotizat la pensie și când te poți pensiona

Nu mai trebuie să stați la coadă la Casa de Pensii sau ITM, puteți afla totul din fața calculatorului
Nu mai trebuie să stați la coadă la Casa de Pensii sau ITM, puteți afla totul din fața calculatorului

Vreți să știți cât ați cotizat la pensie sau când vă puteți pensiona? Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) dispune de un serviciu electronic prin intermediul căruia orice persoană care işi face cont poate afla informaţii precum stagiul de cotizare realizat sau vârsta la care poate solicita înscrierea la una dintre categoriile de pensie existente.

Până în prezent, 3.196 de persoane de pe raza județului Constanța au cont aprobat pe Portalul CNPP.

Cei interesaţi de astfel de informaţii le pot accesa online, gratuit, pe site-ul oficial al CNPP (click AICI) accesand fereastra “De ce sa imi fac cont?” şi urmând întocmai procedurile indicate acolo.

Pentru crearea unui cont online vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator şi să îşi exprime acordul pentru condiţiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont.

Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate campurile marcate cu “steluţă” sunt obligatorii şi salvarea cererii nu este posibilă daca acestea nu sunt completate în totalitate. Fireşte, datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea.

Structura formularului este următoarea :

Date de identificare:

  • Numele şi prenumele
  • CNP
  • Adresa de e-mail
  • Act de identitate
  • Adresa de domiciliu.

După finalizarea completării formularului, acesta se printează pentru a putea fi semnat în original.

Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la sediul Casei Judeţene de Pensii Constanţa, la parter, camera P04 – Registratură, având asupra sa actul de identitate (în original şi copie) precum şi o declaraţie privind protecţia datelor cu caracter personal. Aceasta poate fi achiziţionată de la unitatea Xerox din incinta instituţiei sau poate fi descărcată de pe site-ul CJP Constanta – http://www.pensiiconstanta.ro

Programul de depunere a solicitărilor este de luni până joi în intervalul 08.00 – 16.00 si vineri între 08.00 – 14.00.

După depunere, cererile sunt procesate şi aprobate după care datele de acces (nume utilizator şi parolă) vor fi transmise solicitantului, pe e-mailul specificat de acesta în cerere.

Solicitanţii care deţin astfel de conturi vor putea obţine date referitoare doar la stagiile de cotizare prestate după 01.04.2001 iar în ceea ce priveşte condiţiile de pensionare se pot obţine informaţii cu privire la data ieşirii la pensie, nu şi amănunte în legătură cu cuantumul acesteia.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Jumătate din Ovidiu a rămas fără apă

Tue Feb 26 , 2019
Pentru remedierea unei avarii survenită la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, din zona Popas Cișmea, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi – 26 februarie 2019, în intervalul orar 11.30 – 16.00. Sunt afectați de lipsa apei toți consumatorii de pe partea dreaptă a […]
apa avarie raja