Cum poți să intri la Colegiul Mircea cel Bătrân cu media 4,48

colegiul mircea cel batran

Ca să fie admiși la unul din liceele de top din Constanța, elevii de clasa a opta au avut nevoie de note foarte mari. Există însă și excepții. De pildă, cineva a reușit să intre la Colegiul Mircea cel Bătrân cu media 4,48! Alții vor învăța la Ovidius, cu media 7,08, sau la Traian, cu 5,10.

Cum s-a ajuns aici? Să notăm înainte de toate că, după etapa 1 a repartizării computerizate, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân cea mai mică notă de intrare aici, în 2021, a fost 9,44, la Științe sociale. Mircea este pe locul al zecelea în România într-un top al celor mai valoarease licee, conform admitereliceu.ro.

Pe locul al doilea este Liceul Ovidius, unde cea mai mică notă de admitere a fost de 9,12, la Științele naturii, bilingv germană. La nivel național, se află pe un onorabil loc 29.

Al treilea loc este ocupat de Liceul Traian, unde s-a intrat cu 9,01, la Filologie.

Surprizele au apărut în urma celei de-a doua repartizări computerizate, la care au participat elevii nerepartizați în prima etapă. În Constanța au fost 211 cazuri, cele mai multe din toate județele din România, incluzând și Bucureștiul.

„În a doua etapă in 211 elevi nerepartizați, numai 6 au avut medii de admitere peste 7,00. Sunt multe locuri libere la profesională (aproximativ 80 chiar la învățământ profesional de tip dual), dar unii au optat pentru cele 58 de locuri libere de la liceu, chiar dacă unele locuri au fost la licee precum Mircea, Traian sau Ovidius. Numai 6 au avut medii între 7,00 și 8,00.”, a precizat inspectorul școlar general Sorin Mihai.

Așa se face că la Mircea a ajuns un elev cu media generală 4,48, nerepartizat în prima etapă. La Evaluarea Națională luase 3,25 la limba română și 4,05 la matematică. La Ovidius va învâța cineva cu media 7,08, iar la Traian un elev care a avut medie 5,08 și care a obținut la evaluare 4,30 la limba română ș 4,50 la matematică.

Întrebarea care se ridică este cum de au rămas locuri libere la cele trei licee de top, în condițiile în care a fost bătaie pentru ele.

„Nu se ocupaseră toate pentru că nu își depuseseră dosarele candidații declarați admiși.”, a subliniat Sorin Mihai.

Cauza pentru care nu și-au mai depus dosarele este următoarea: un liceu particular din Constanța le-a oferit oferit burse elevilor foarte buni, astfel încât aceștia nu au mai mers la licee de stat, fapt care presupune repartizare computerizată, ci au ales să continue studiile în mediu privat, unde nu se aplică această procedură.

Pe locurile rămase libere au intrat cei din a doua etapă de repartizare, care, în mod normal, nu ar fi prins în veci un astfel de liceu.

Rămâne de văzut cum/dacă se vor descurca acești elevi, cu note mici la Evaluarea Națională, exigențelor de la Mircea cel Bătrân, Ovidiu și Traian.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • bataie o fi fost dar trebuie sa sari stacheta ca sa intrii Nu poti ? sint profesionalele care te duc direct in productie adica drumul direct catre bani Fraieri parintii ca nu-si orienteaza copiii spre asa ceva

Leave a Reply

Your email address will not be published.