Mai rar vezi o sală plină de oameni de afaceri și angajați cu funcții de conducere care ascultă cu atenție ce se discută, timp de aproape două ore, își iau notițe și pun apoi întrebări relevante. S-a întâmplat însă în Constanța, pe 23 noiembrie. Meritul îl are compania Goodwill Consulting, care a susținut o conferință referitoare la principalele prevederi ale programului PNRR – Digitalizare IMM. Un program prin care firmele pot obține între 20.000 și 100.000 de euro, cu o cofinanțare foarte convenabilă, cuprinsă între 10% și 0%.
La conferință a luat cuvântul și reprezentantul Network One Distribution (NOD), principal jucător pe piața de distribuție electro-IT din România. Evenimentul a fost organizat de către Goodroid, SMIS și Raiffeisen Bank. Partenerii evenimentului au fost: AMD, ASUS, Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise, HP, Lenovo, Microsoft Romania.

Zsombor Rákossy, Sales Manager Goodwill Consulting, a știut să prezinte elocvent programul, dar și destindă atmosfera, din când în când. Primul lucru pe care l-a remarcat a fost interesul foarte mare al mediului de afaceri din Constanța pentru acest subiect. Compania a mai susținut conferințe în București și în Cluj.
Acesta le-a explicat celor prezenți că Digitalizare IMM este o oportunitate unică de a obţine fonduri europene, prin PNRR. Programul ar trebui să fie lansat la începutul lunii decembrie, dar data nu este bătută în cuie. Așa cum bine a întrebat un participant însă, doritorii se pot pregăti de acum, pentru că în perioada depunerii va fi cu siguranță un interes extrem de mare.
„Banii pot să fie folosiți pentru hardware, software, și aici discuția poate să fie mai simplă, de la două, trei calculatoare și un server, până la chestiuni mai complicate, cum ar fi poate un sistem de gestionare a clienților sau, de ce nu, automatizarea robotizată a proceselor, soluții pe care le oferă atât cei de le Network One Distribution prin ecosistemul său de parteneri ce acoperă tot teritoriul țării, cât și cei de la Goodroid.”, a declarat Zsombor Rákossy.

„Ne bucură interesul din piață, iar mesajul nostru pentru întreaga comunitate de antreprenori este să se digitalizeze, să aplice cu curaj. Le reamintesc faptul că le stăm la dispoziție în întreaga țară, cu colegi pregătiți să le ofere soluții la cheie pentru proiectele de digitalizare.”, a mai spus acesta.
Avantajul Goodwill Consulting și NOD este că au peste 20 de ani de experiență. În apelul precedent de digitalizare, au implementat circa 300 de proiecte de succes, iar în prezent au tot cam atâtea în pregătire.
Un alt avantaj este că un investitor găsește aici tot ce are nevoie, de la soluții tehnice până la analiza nevoilor, de la scriere proiecte la depunere și implementare.
Mădălin Timiș, reprezentantul NOD, le-a prezentat participanților oferta companiei, de la laptopuri de ultimă generație, pe care le veți folosi cu siguranță ani de zile, până la toate soluțiile IT de care aveți nevoie în companie.
„Oferim tot ce ține parte de soluții IT care sunt eligibile pentru digitalizare, pentru acest proiect, asta însemnând de la laptopuri de business și terminând cu soluții de productivitate, infrastructură pentru data centere, soluții de CRM, RPA, etc. Putem acoperi absolut tot portofoliul în ceea ce privește digitalizarea cu sprijinul ecosistemului de parteneri NOD ce acoperă tot teritoriul țării.”, a precizat acesta.

Cum spuneam, participanții au avut mai multe întrebări, de la condițiile de eligibilitate și terminând până la chestiuni care țin de implementare. Reprezentantul Goodwill Consulting a răspuns cu răbdare și la obiect la toate interpelările, subliniind punctele la care trebuie să fie atenți. A spus, de pildă, de la ce punctaj merită să depui un proiect, dar și care sunt o parte din cheltuielile neeligibile. Pentru ca viitorii beneficiari să știe exact la ce să se aștepte.
Fiecare participant la această conferință a avut parte și de o surpriză: a primit un voucher de 200 de euro valabil la scrierea unui proiect pe programul Digitalizare IMM.
Condiții de eligibilitate
Programul are un buget de 347,5 milioane de euro. Bugetul raportat la procentul de întreprinderi nedigitalizate din regiunea sud est este de peste 48 de milioane de euro, ceea ce înseamnă un număr de 816 proiecte aprobate. Pentru a fi eligibili, solicitanții trebuie să îndeplinească mai multe condiții. De pildă, IMM-urile trebuie să fi fost înființate cel târziu la data de 31.12.2021, să fi înregistrat profit din exploatare în anul fiscal depunerii cererii de finanțare, să nu intre în categoria „întreprinderi aflate în dificultate”. Există și câteva domenii prioritare: industrie alimentară, industrie prelucrătoare, industrie auto, comerț, construcții, transport și distribuție, producție, servicii adresate populației. Celelalte domenii de activitate sunt eligibile, dar nu beneficiază de punctaj. Sunt însă și domenii excluse, cum ar fi domeniul IT, industria de tutun, activități de dezvoltare imobiliară, financiară, domeniul producției primare de produse agricole, activități de jocuri de noroc, sectorul produselor pescărești și de acvacultură, activități de export. Acestea pot depune însă proiecte pe alte activități eligibile.
Perioada de implementare a proiectului este până în iunie 2025, iar perioada de monitorizare este de trei ani.
Dacă vreți să apelați la această oportunitate, primul pas este să stați de vorbă cu un consultant, care va ști să vă îndrume pas cu pas.
Solicitați consultanță gratuită aici.
Despre organizatori
Goodwill Consulting vine în sprijinul antreprenorilor încă din anul 2008. De-a lungul anilor serviciile s-au diversificat de la fonduri nerambursabile la proiectare, soluții energie regenerabilă, consultanță în achiziții publice, obținere credite bancare și non-bancare, obținere fonduri de investiții, analize de piață și analize financiare, internaționalizarea afacerii în Ungaria, iar din 2020 automatizarea proceselor prin roboți UiPath.
Goodroid: Experienţa de 13 ani Goodwill Consulting în dezvoltarea IMM-urilor, combinată cu cea mai inovativă tehnologie IT: Robotic Process Automation by UiPath a dat naştere în 2020 la noul serviciu integrat de analiză de procese şi automatizare robotizată. Prin soluţiile noastre RPA garantăm o funcţionare mai rapidă, mai eficientă, mai economică, mai profitabilă a firmei, şi totodată contribuim la creşterea motivaţiei angajaţilor prin eliminarea „robotului” din munca lor de zi de zi.
Network One Distribution, companie cu acționariat 100% românesc și cifră de afaceri de peste 385 milioane Euro în 2021, este cel mai mare distribuitor de tehnologie din România, cu o experiență de 19 ani pe piața de distribuție, o echipă formată din peste 400 de profesioniști, o rețea națională de parteneri specializați și peste 180 de branduri în portofoliu. Misiunea NOD, prin ecosistemul său de parteneri, este de a contribui la dezvoltarea societății și a economiei locale, punând la dispoziția mediului de business public și privat un portofoliu complet de soluții, know-how și competențe pentru o gestionare integrată a proceselor de modernizare prin tehnologie.
Smis® este un proiect ambițios pornit dintr-o inițiativă privată și cofinanțat din fonduri europene nerambursabile. Smis.ro este o platformă complexă, accesibilă prin crearea unui cont. Ne propunem să devenim principalul loc în care antreprenorii și firmele de consultanță vor identifica informații actualizate și centralizate despre apelurile cu finanțare nerambursabilă. Aplicațiile Smis® simplifică scrierea proiectelor și implementarea acestora prin sisteme de tip SaaS care sunt un real suport pentru beneficiari și aplicanți.
Raiffeisen Bank este una dintre top 5 bănci universale din România și deservește peste 2,28 milioane de clienți persoane fizice și juridice. Banca are 4600 de angajați, 300 de agenții în toată țara, 1131 de ATM-uri și MFM-uri și o rețea de 28.000 de POS-uri. Raiffeisen Bank a intensificat, în ultimii ani, procesul de simplificare și transformare digitală. A investit în noi tehnologii, pentru a pune bazele unei infrastructuri IT sigură și flexibilă, care să răspundă nevoilor clienților săi. Banca are peste 1,15 milion de clienți digitali care folosesc aplicațiile Raiffeisen Smart Mobile și Raiffeisen Online. Pentru nevoile clienților cu depuneri mari de numerar, banca a instalat echipamente de tip Smart DropBox. Reamintim că din februarie 2022 toate unitățile Raiffeisen Bank operează fară casierii, pentru ca angajații din agenții să poată asigura consiliere pentru clienții noștri.
2 comentarii la “Cum poți să obții până la 100.000 de euro pentru digitalizarea companiei”