Cum poți să studiezi în Franța. Se acordă burse, iar taxele sunt extrem de accesibile: de la 170 de euro pe an

Voluntari Campus France împreună cu directorul IFRo, Julien Chiappone-Lucchesi

Franța este în top 10 destinații la nivel mondial pentru studiile în străinătate, cu 365.000 de studenți străini (+18% în 5 ani) conform datelor UNESCO*. De asemenea, este a patra destinație de studii pentru tinerii români și principalul partener universitar al României cu peste 1.200 de acorduri de cooperare între universitățile franceze și românești.

Printre avantajele sale majore trebuie menționate calitatea înaltă a educației, taxele de școlarizare remarcabil de mici : 170 euro/an de licență, 243 euro/an de master, 380 euro/an de doctorat (în învățământul public, pentru studenții europeni) și stilul de viață relaxat al francezilor. 

Sistemul francez de învățământ superior este unul dintre cele mai bune din Europa dar și din lume. Zeci de universități franceze sunt în mod constant plasate în fruntea clasamentelor internaționale ale universităților (top Shanghai, Times Higher Education „world university ranking”, QS „world university ranking”). Printre universitățile binecunoscute se numără École Normale Supérieure, Sorbona, École Polytechnique, HEC Paris, Sciences Po și Universitatea PSL etc.

Anual, peste 4000 de tineri români aleg să studieze în Franța la nivel de licență, master sau doctorat, la una din cele peste 3500 de instituții de învățământ superior, Hexagonul fiind și prima destinație a studenților români pentru programele de mobilitate Erasmus.

Campus France Roumanie în parteneriat cu Institutul francez din România și Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) anunță a treia ediție a Caravanei studiilor în Franța, unul dintre cele mai importante proiecte înscrise în agenda de cooperare științifică și universitară a misiunii diplomatice franceze în România.

Turneu național se va desfășura în noiembrie și decembrie 2022 și va ajunge în peste 30 de licee și universități din România, unde tinerii vor avea ocazia să participe la ateliere despre admiterea în învățământul superior francez, dar și în filierele universitare francofone din România (din care 50 de programe cu dublă-diplomă cu universități de top din Franța). Mai mult, ei vor putea afla cum să beneficieze de burse de studiu sau stagii de practică, dar și cum pot participa la evenimentele francofone și activitățile propuse de AUF. 

Caravana ajunge în Constanța pe 21 noiembrie 2022, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân și la Colegiul Carol I. 

În 2019, Caravana studiilor în Franța a ajuns în 19 orașe din România, străbătând peste 4500 de kilometri și reunind aproximativ 2000 de elevi și studenți, iar în 2020 în cadrul ediției online, timp de o luna de zile, elevi din peste 45 de orașe s-au conectat la webinarii sau au participat la atelierele și concursurile organizate pentru ei.

*https://www.campusfrance.org/fr/chiffres-cles-2022-le-retour-d-une-mobilite-etudiante-en-pleine-recomposition 

Campus France este agenţia naţională franceză responsabilă cu promovarea învățământului superior francez în întreaga lume. In România, birourile de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara oferă consiliere gratuită și informații actualizate cu privire la programele de burse și procedurile administrative prealabile sosirii în Franța.

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este una dintre cele mai mari asociaţii universitare din lume, fiind prezentă în 119 țări, printr-o reţea mondială ce cuprinde peste 1000 de instituţii de învăţământ superior şi de cercetare. Biroul regional pentru Europa Centrală și de Est, cu sediul la București, reprezintă AUF în regiune.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tragedie. Fiul șefului Poliției Locale Agigea a fost împușcat mortal la o vânătoare

lun nov. 7 , 2022
Fiul șefului Poliției Locale din Agigea (Constanța), Traian Bureța, a fost împușcat mortal în abdomen, sâmbătă, la o vânătoare în comuna Andreiașu de Jos, județul Vrancea, scrie G4Media. Inițial, Poliția Vrancea a transmis că victima s-a împușcat din greșeală, după care a revenit, precizând că a fost împușcată. „Sâmbătă, în […]

V-ar putea interesa și: