Cum puteți vedea cinci planete – observațiile astronomice continuă

observator 2
Echipa care a ajuns la observator săptămâna trecută

Între 20 ianuarie și 20 februarie, pe cer are loc un remarcabil spectacol: cinci planete din sistemul nostru solar se vor alinia. Este vorba de planetele Mercur, Venus, Saturn, Marte și Jupiter. Ele vor fi vizibile de pe Terra. Este un eveniment rar, ultima oară fiind admirat în urmă cu zece ani, în ianuarie 2005.

Potrivit lui Alan Duffy, cercetător la Universitatea Swinburne din Melbourne, citat de MaxiSciences, alinierea celor cinci planete este o bizarerie a universului. Toate planetele au o traiectorie proprie. Ele vor apărea deasupra orizontului: Jupiter prima planetă, urmată de Marte, Saturn, Venus și, în final, de Mercur. Ora exactă a apariției lor pe cer variază în fiecare zi și va depinde de locul ne găsim fiecare.

Pentru cei interesați să observe fenomenul, Observatorul Astronomic din Constanța este deschis în weekend de la ora 5.45 – specialiștii spun că aceasta este cea mai bună oră pentru observare.

Intrarea este gratuită.

Ștefan Costache, coordonatorul Observatorului Astronomic de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii recomandă amatorilor să își ia la ei haine groase, pentru că va fi foarte frig.

“Prima dată vom vedea Jupiter, apoi apare Marte. După aceea răsar Saturn, Venus și Mercur. Noi am pregătit un telescop și fiecare vizitator va putea petrece până la 5 minute pentru a observa planetele. Dacă avem mai mulți oaspeți mai scoatem încă două telescoape”, a declarat Ștefan Costache.

Cei interesați pot să discute cu coordonatorul Observatorului Astronomic Constanța, Ștefan Costache, la telefon 0766.436.310.

Pentru mâine dimineață și-au anunțat deja prezența cel puțin zece persoane.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ce buget vor avea Spitalul Municipal Medgidia și SC Apollo Ecoterm

Fri Jan 29 , 2016
La Medgidia s-a organizat, ieri, dezbaterea publică cu următoarele teme pe ordinea de zi: Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia, pentru anul 2016, Aprobarea modificării organigramei și a statului de funcții ale Spitalului Municipal Medgidia, Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC APOLLO ECOTERM SRL […]