Cum s-a scufundat nava Queen Hind. De ce s-a înclinat și spre babord, și spre tribord

La cheu, nava e înclinată spre babord. Când se scufundă, se înclină spre tribord

Nava Queen Hind s-a scufundat la puțin timp după ce a plecat de la cheu.

În imaginile pe care le vedeți mai sus, se observă un lucru ciudat, la prima vedere. În stânga, în momentul plecării de la cheu, vaporul este înclinat spre babord, Acesta se scufundă însă spre tribord.

Cum s-a întâmplat acest lucru?

Iată ce spune un expert consultat de Constanța 100%.

„De la cheu pleacă înclinată stânga, mai încolo se înclină dreapta. La cheu probabil înclinația a fost dată de remorcherele către trăgeau de el. Apoi, nava s-a înclinat probabil pe latura cu probleme, în speță dreapta, pentru ca tot pe dreapta a eșuat. Sunt două variante. 1. Încărcare prea mare pe punțile superioare, după cum au spus și cei de la ANR, dacă nu mă înșel. 2. Balastare navei incompletă și greșită, combinată cu greutatea de sus. Combinația duce rapid la răsturnare.”
Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se caută muncitori peisagiști și lăcătuși mecanici în Valu lui Traian

mar nov. 26 , 2019
O societate comercială cu profil de construcții ușoare și amenajări peisagistice cu sediul în Valu lui Traian angajează muncitori calificați – peisagiști, lăcătuși mecanici, sudori, zugravi. Contract de muncă de 8 ore/zi, 5 zile/săptămână, salariu 1263 de lei în mână. Obligatoriu diplomă de specializare. Nu se decontează transport. Nu se […]
anunt angajare

V-ar putea interesa și: