Cum să-ți începi campania electorală cu un dezacord. Cazul Gigi Chiru

gigi chiru

Gigi Chiru candidează, din nou, la primărie. De data aceasta, la Primăria Eforie, unde și-a mai încercat norocul în 2008, dar a pierdut. A candidat și la Primăria Constanța apoi, a pierdut și acolo.

Clipul de campanie lansat de Gigi Chiru este un exemplu de „Așa nu!”.

„Aceasta este echipa și proiectele administrației orașului, pentru tine, pentru Eforie.”

Așa își începe acesta discursul: printr-un dezacord între subiect și predicat..

Să faci un dezacord cât casa în chiar prima propoziție a clipului electoral de prezentare e ceva. Să nu observe nimeni din echipa de campanie….

Gigi Chiru a absolvit prima treaptă de liceu la Liceul de Chimie Năvodari și a doua la Liceul Energetic, apoi a terminat facultatea de Științe Juridice a Universității Spiru Haret. Avea 40 de ani.

Mai jos, clipul candidatului.

https://www.facebook.com/ChristianGigiChiru/videos/317099179705405

Condamnat pentru mită electorală

Gigi Chiru, care a fost și senator, dar și președinte al PDL, a fost condamnat definitiv, în 2017, de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 6 luni închisoare cu suspendare, el fiind acuzat că a dat mită electorală în timpul campaniei pentru alegerile locale din 2012.

Chiru a fost trimis în judecată în noiembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa că, în campania electorală pentru alegerile locale din 2012, în calitate de candidat la funcţia de primar al municipiului Constanţa, a transmis prin poştă alegătorilor bonuri valorice medicale cu scopul de a-i determina pe aceştia să îl voteze în funcţia pentru care candida. Potrivit procurorilor, în luna mai 2012, în timpul campaniei electorale, Gigi Chiru le-a distribuit cetăţenilor, prin intermediul fundaţiei sale, 24.000 de tichete valorice pentru procurarea de medicamente din farmacii, în valoare de 25 de lei fiecare. Tichetele primite de constănţeni puteau fi utilizate doar dacă erau validate la sediul Fundaţiei umanitare „Christian Gigi Chiru” prin aplicarea unei ştampile, pe baza cărţilor de identitate ale cetăţenilor. Anchetatorii susţin că la farmaciile care încheiaseră protocoale de colaborare cu fundaţia liderului judeţean al PDL au fost decontate peste 11.000 de bonuri valorice pentru medicamente. Cele peste 11.000 de bonuri au fost tipărite în culorile electorale ale învinuitului, prezentau aceeaşi imagine a candidatului, în aceleaşi obiecte de vestimentaţie şi în aceeaşi ipostază ca şi afişele şi bannerele electorale oficiale ale învinuitului, iar pe ambele feţe ale înscrisurilor distribuite populaţiei se afla sloganul electoral oficial al candidatului, respectiv „Câştigă Chiru, Câştigi şi Tu!”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

A început salvarea lacului Nuntași

Thu Sep 3 , 2020
La nici o lună după ce le-a fost cerut sprijinul, specialiștii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au început lucrările de decolmatare a canalelor care alimentează cu apă Lacul Nuntași din rețeaua hidrografică a deltei. Acest lac, aflat în administrarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.) a secat în această vară în […]
lacul nuntasi