Cum se aplică distanțarea în școlile din Constanța FOTO

Ieri, 2 iunie 2020, absolvenții claselor a VIII-a și ai studiilor liceale au participat la prima zi de pregătire suplimentară pentru examenele naționale. Acestea aplică măsurile de distanțare socială. Elevii stau singuri în bănci, cu măști pe față, la distanța unul de altul.

160 de instituții de învățământ și-au deschis ieri porțile în vederea începerii activității de pregătire suplimentară, derulată în perioada 2-12 iunie 2020.

Sorin Mihai, inspectorul școlar general, însoțit de către George-Sergiu Niculescu, prefect al județului Constanța și Cristina Schipor, director al Direcției de Sănătate Publică Constanța au efectuat în cursul zilei de ieri o monitorizare în unitățile de învățământ constănțene cu scopul de a constata modul în care au fost puse în aplicare măsurile de prevenire și protecție a elevilor pentru această perioadă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Printre unitățile de învățământ vizitate s-au numărat: Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” Constanța, Școala Gimnazială nr. 30 “Gheorghe Țițeica” Constanța, Colegiul Național de Arte “Regina Maria” Constanța, Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” Constanța, Liceul Tehnologic “Ion Podaru” Ovidiu, Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu”, loc. M. Kogălniceanu.

De asemenea, inspectorii școlari au fost prezenți în instituțiile de învățământ din întreg județul pentru a verifica modul de desfășurare a activității începând cu circuitul de intrare-ieșire în școală, triajul epidemiologic, măsurarea temperaturii, asigurarea cu substanțe deZinfectante, măști, mănuși și așezarea în sala de clasă cu respectarea normelor de distanțare socială.  

La finalul zilei de ieri s-a constatat că managerii școlari, cadrele didactice, personalul nedidactic, elevii și părinții au acționat în echipă, cu maximă responsabilitate, astfel încât nu a fost înregistrat niciun incident.

„A fost o primă zi de activitate încheiată cu succes. Prin efortul coroborat al instituțiilor responsabile, precum și al colegilor din școli s-a reușit asigurarea unui climat de siguranță pentru elevii noștri. Mulțumesc cadrelor didactice, dar și beneficiarilor direcți care au înțeles cât de importantă este respectarea regulilor în vederea păstrării coerenței actului educațional în aceste condiții speciale” a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

„Normele impuse prin protocolul de colaborare dintre DSP Constanța și ISJ Constanța au fost implementate în școlile și liceele constănțene, iar astăzi, în timpul unei vizite prin mai multe unități de învățământ, am văzut, personal, că situația este sub control” a afirmat George-Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Cum se aplică distanțarea în școlile din Constanța FOTO

  1. Circ si iar circ ! Sa vedeti zilnic prin parcurile si strazile orasului cata ”distantare” sociala este intre grupurile de elevi .Bine ca in clase sunt despartiti ..Oare ce impresie isi vor face despre inteligenta celor ce au hotarat aceste restrictii ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța reabilitează, cu fonduri europene, clădirea Teatrului de Stat

mie iun. 3 , 2020
Decebal Făgădău a semnat contractul de finanțare pentru Teatrul de Stat Constanța, a anunțat, miercuri, printr-un comunicat de presă, Primăria Constanța. Proiectul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanța” urmărește optimizarea consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierea acesteia la standardele și cerințele de performanță energetică europene. În […]
teatrul de stat constanta (2)

V-ar putea interesa și: