Cum se prepară borșul de pește perfect. VIDEO

bors peste

Dacă vreți să mâncați cel mai bun borș de pește din țară trebuie să mergeți în Tulcea, în Delta Dunării.

Probabil că fiecare pescar are rețeta lui, secretul lui. Noi am încercat un borș la Casa Teo, în Mahmudia, pe malul Sfântului Gheorghe.

Bucătarul ia o bucată proaspătă de somn și o dezosează cu dexteritatea unui spadasin care s-a antrenat o viață pentru acest lucru. Smulge o coadă de crap, pescuit cu trudă de dimineață. ”E delicioasă”, ne spune. Nu uită să adauge un ingredient-cheie: falcă de somn. ”Atenție, este afrodisiacă”, zâmbește spre noi. Cartofii din grădină completează tabloul. Peste toate se toarnă borșul, borș pe care lipovenii îl fac folosind apa din Dunăre, fluviul de care depinde întreaga lor existență. Aici se folosește însă apă curată. Nu uită mujdeiul, tare ca untul. În Deltă, mujdeiul și icrele au cel mai bun gust din lume.

Ce-a ieșit? Vedeți mai jos. Delicios, vă asigur.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Adrian Bîlbă rămâne director general la Delfinariu

Thu Jul 21 , 2016
Adrian Bîlbă rămâne director la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Acesta i-a cerut președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, încheierea contractului de management, cerere care a fost acceptată. ”Am trimis un memoriu cu o săptămână în urmă în care îmi exprimam dorința ca pe viitor să acced pe […]