Cum se va circula pe Autostrada Constanța București de 1 Mai și la vară

În utlimele zile s-a lucrat la reabilitarea tronsonului București – Fundulea. Foto: Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că în minivacanța de 1 Mai se va circula bine pe Autostrada Constanța – București.

„S-a tras tare în ultimele zile la lucrările de reabilitare a autostrăzii A2 București – Fundulea, pentru ca weekendul viitor, de Paște, să se poată circula fără restricții pe acest sector. Echipele din CNAIR au fost zilnic în teren, iar colegul meu, secretarul de stat Cosma Horatiu, s-a asigurat că graficele accelerate de lucru se respectă. Până miercuri ar trebui să fie gata și marcajele și circulația, redeschisă complet pe două sensuri între București și Fundulea. Le mulțumesc constructorilor și subcontractorilor pentru mobilizarea din ultimele zile.”, a spus ministrul.

Lucrările de reabilitare pe cei 24 km au presupus frezarea pe 8 cm a dalelor de beton, reparații la îmbinările plăcilor, apoi un strat de 2 cm de mortar și un strat de 6 cm de asfalt. Mai rămân aproximativ 3 km de reabilitat la toamnă, dar până atunci traficul se va desfășura normal pe ambele sensuri.

Se lucrează începând din februarie și la reabilitarea podului dunărean de la Cernavodă, pod construit în anii ’80. Unul dintre sensuri este închis pentru aceste lucrări, dar de la 1 iunie se va redeschide, pentru ca pe perioada estivală să nu existe gâtuiri de trafic. Lucrările vor fi apoi reluate în toamnă.

pod-cernavoda
Sursă foto: CNAIR

„Pentru weekendul lung care urmează, rămâne această restricție la Cernavodă, cu traficul deviat. Colegii mei au discutat și cu Poliția Rutieră pentru a lua toate măsurile necesare, astfel încât disconfortul produs de șantierul de la Cernavodă să fie minimizat.”, a mai spus ministrul Cătălin Drulă.


energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO Femeie târâtă pe jos de poliţişti: „Sunt bolnavă de cancer, nu mă omorâți aici”

Sun Apr 25 , 2021
Imagini revoltătoare din judeţul Gorj, înregistrate pe 10 aprilie: o femeie este târâtă spre maşină de un echipaj de poliţie. Ana Tudorescu, 57 de ani, din comuna Bolboși, spune că este bolnavă de cancer și afirmă că nu i s-a transmis motivul pentru care este reținută, notează portalul local Pandurul. […]