Cum se va organiza licitația pentru locurile de parcare rezidențiale din Constanța

licitatie locuri parcare constanta

Noul regulament al parcărilor din municipiul Constanța prevede că, dacă numărul cererilor depășește numărul locurilor de parcare de reședință disponibile, atribuirea se va face prin licitație. Subliniem, este vorba despre locurile de parcare de reședință.

Potrivit regulamentului, licitația va fi organizată de Primăria municipiului Constanța, în colaborare cu asociațiile de proprietari.

Comisia de licitație de atribuire a locurilor de parcare de reședință este constituită din:

 • Președinte – personal din cadrul Direcției Gestionare Servicii publice – Serviciul Sprijinire și Îndrumare Asociații de Proprietari;
 • Membru – personal din cadrul Direcției Gestionare Servicii Publice – Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări;
 • Membru – președintele asociației de proprietari sau o persoană desemnată în acest de către Adunarea generală a asociației de proprietari;
 • Secretar – o persoană desemnată din cadrul Biroului Siguranța Circulației Urbane și Parcări din cadrul Primăriei municipiului Constanța.

Cei care doresc să participe la licitație trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 10 alin.(2). Am scris la finalul textului ce prevede acesta. Pentru simplificarea formalităților, îndeplinirea condițiilor prevăzute la art.10 alin.(2) lit.a) și d) poate fi atestată sub semnătură de către administratorul asociației de proprietari, care după verificarea Cărții de imobil și a evidențelor financiare ale asociației, va menționa pe cererea de înscriere la licitație „Atest îndeplinirea condițiilor prevăzute de art.10 alin.3 lit.a) și d) din Regulament”.

Comisia de licitație va stabili pe baza planului de amplasament locurile de parcare ce urmează a fi atribuite, data și locul desfășurării licitației.

Administratorul asociației de proprietari va aduce la cunoștința membrilor asociației data, locul și condițiile de desfășurare a licitației.

Cererea și documentele necesare în vederea participării la licitație vor fi depuse cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită pentru ținerea licitației la administratorul asociației de proprietari.

Participanții la licitație pot licita doar pentru atribuirea unui singur loc de parcare.

Prețul de pornire al licitației va fi egal cu cuantumul taxei anuală stabilită prin hotărâre de consiliu local pentru parcările de reședință. Pasul de licitație va fi de 10 lei, iar locul de parcare va fi alocat persoanei care oferă suma cea mai mare.

Plata prețului de adjudecare se va face în termen de 5 zile lucrătoare de la data adjudecării locului de parcare, din care taxa de parcare de reședință se va face venit la bugetul local, iar diferența se va face venit la bugetul asociației de proprietari.

Neplata prețului de adjudecare în termen conduce la atribuirea locului de parcare ofertantului clasat pe locul 2.

Împotriva modului de organizare și ținere a licitației, precum și împotriva rezultatului licitației se poate formula contestație în termen de 72 de ore de la data ținerii licitației. Contestațiile se depun la Primăria municipiului Constanța prin serviciul registratură sau pot fi transmise prin poștă cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire, printr-un serviciu de
curierat rapid ori prin e-mail.

Comisia de soluționare a contestațiilor este constituită din:Președinte – personal din cadrul Direcției Gestionare Servicii Publice – Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări;Membru – personal din cadrul Direcției Gestionare Servicii publice –
Serviciul Sprijinire și Îndrumare Asociații de Proprietari;Membru – persoana desemnată de adunarea generală a asociației de proprietari, alta decât cea care a făcut parte din comisia de licitație.

Contestațiile se vor soluționa într-un termen de maxim 15 zile, iar rezultatul va fi transmis asociației de proprietari, care îl va aduce la cunoștința membrilor săi prin grija administratorului/președintelui asociației.

Ce prevede art. 10, alin. 2 din regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța

Persoanele care solicită atribuirea unui loc de parcare de reședință trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) Să dețină în proprietate sau în folosință o locuință sau un spațiu cu altă destinație în imobilul de locuințe colective situat la mai puțin de 30 m de parcarea de reședință în care solicită atribuirea locului de parcare.
Dovada îndeplinirii condiției se face cu adeverință eliberată de asociația de proprietari sau copie certificată de pe actul ce atestă dreptul de proprietate sau dreptul în baza căruia este folosit imobilul. Pentru persoanele fizice ce exercita profesii liberale, dreptul de folosință asupra autovehiculului aparținând formei de exercitare a profesiei este prezumat;
b) Să dețină în proprietate sau în folosință în baza unui contract de leasing perfectat cu o societate specializată un autovehicul de tip autoturism având inspecția tehnică periodică în termenul de valabilitate. Dovada îndeplinirii condiției se face cu copie certificată pentru conformitate a certificatului de înmatriculare și, după caz, a actului din care rezultă
dreptul de folosință al autovehiculului.
c) Să nu figureze în evidențele SPIT cu impozite, taxe sau amenzi scadente, neachitate, cu excepția situațiilor în care acestea fac obiectul unor litigii, iar executarea a fost suspendată.
d) Să nu figureze în evidențele asociației de proprietari cu restanțe la plata cheltuielilor asociației de proprietari astfel cum acestea sunt definite în art.75 din Legea nr.196/2018. Dovada îndeplinirii condiției se face cu adeverință eliberată de asociația de proprietari.
(3) Persoanele cu handicap au prioritate în atribuirea locurilor de parcare de reședință, cu respectarea condițiilor prevăzute la alin.(2).

Articole similare:

Atenție, turiști! Dacă veniți în vacanță cu mașina în Constanța, veți plăti vinietă de parcare. Vor plăti și constănțenii

500 de lei amendă pentru că ai ocupat un loc de parcare fără să plătești, 200 de lei pentru că ai blocat accesul în toată parcarea

Locurile de parcare închiriate de la Primăria Constanța nu vor mai fi valabile 24 de ore din 24


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

8 thoughts on “Cum se va organiza licitația pentru locurile de parcare rezidențiale din Constanța

 1. Chițac, acest Moș Teacă al marinei române, aterizat prima dată în Constanța în școala militară maiștri de marină ca ”păstaie” cu pregătirea de luptă și politică (politruc) deși a ajuns rector la Institutul de Marina, habar nu are de administrare, acum a orașului. În loc să stopeze construcțiile abuzive și ilegale și contractele oneroase făcute de Mazăre și Făgădău, el s-a apucat să bage taxe uriașe pe parcarea de reședință, jupuind efectiv cetățenii orașului cu o taxă pe auto de 5 ori mai mare decît impozitul pe casă, de parcă orașul a fost un deșert al lui și a construit el totul peste noapte, ca pe propria lui moșie. Cu asemenea taxe, suplimentare pentru zona turistica din centru, să tot aștepte turiști să vină. El are impresia că aceștia mai vin ca pe vremea Împușcatului, cu valizele în spinare, ca hamalii. Fiind nevoiti să plătească o zi suplimentară de cazare doar pentru accesul auto, turistii se vor duce in celelalte statiuni, rămînînd ca horecarii să stea in ușa cîrciumilor și să privească după ei mai ceva ca țăranii din nuvela lui Fănuș Neagu, ”Dincolo de nisipuri”, mai ales după foamea asta cu covidul. Și-a delegate atribuțiile diferiților directori din primărie, printre care comunistele Țenea și Ovanesian iar el dă din clanță fără a avea o privire de ansamblu asupra orașului și să atragă fonduri și investitori, orbit fiind numai de nimicuri pentru ”glanț” imediat. Dovada că actualul PNL (=PSD), aceeași mizerie.

 2. Adica eu, constantean platesc o vignieta de 365 lei/an doar ca am masina, fara sa mi se garanteze un loc de parcare in oras in cazurile in care situatia impune deplasarea cu masina. Diferenta intre acum si atunci va fi ca vor veni peste 50 mil lei la bugetul primariei fara nicio investitie. La fel ne vom invarti ca un c_i intr-o caldare pana vom gasi un loc. Daca adaugam si licitatiile pentru parcarile rezidentiale sa vezi razboi. Cum multe asociatii inca au pensionari peste 70 ani ca admini care n-au nicio treaba cu tehnologia si n-au tinut o AG niciodata, vor da pe prietenisme locurile fara sa anunte locatarii. Va garantez lucrul asta , la mine la asociatie adminul pune niste hartii cu consumul de apa si ceva cheltuieli si-atat. N-a vrut sa ne dea semnatura pentru gaze, nu vrea sa dea explicatii pentru cheltuieli iar la amenintarea cu controale a ras, ni le baga la intretinere.

 3. chițac ați vrut, chițac aveți.
  sau cum este să alegi primar pe cineva care nici măcar nu locuiește în oraș

 4. Doamne regret ca au plecat niste mizerii si au venit niste mizerabili si mai mare .panaramele din primărie au rămas naravurile(obiceiurile) au rămas,locurile de parcare nu se mai dau cu150-200€ se dau la „licitatie.Halal primar halal PNL.PUNCT.

 5. Fraților, asta este viața și situația aveți ce a-ți votat.
  Regretați acum?.
  Este, foarte târziu nimic nu se mai poate schimba și face anume ceva timp de patru ani de zile.
  A, spus-o Domnul Victor Ponta în campanie electorală?.
  Când, era se știe situația și cazul cu toții M „PSD-ul.
  Ei, acum suferiți și vă spălați pe cap.

 6. Si ne vom lasa calcati in picioare de acest primar ? Aplici aceeasi metoda ca la primarie, unde acorzi lucrari in urma licitatiilor? Acolo stim cui le dai…. Nu ti se pare suficient ca e printre cele mai mari taxe din tara, nu stii de unde sa mai scoti bani? Constanta e la pamant din toate punctele de vedere, dar……tara arde si baba se piaptana. Trebuia front de lucru pentru niste trepadusi din primarie, sa plimbe niste hartii sa isi justifice salariile? Vor licita interlopii ca la manele, si oamenii cinstiti care si-au achitat taxele pana acum de ani de zile, vor ramane ca prostii pe dinafara. Hotia si prostia la putere in Romania!

 7. Acolo unde nr. locurilor de parcare sunt mai puține decât nr.autoturismelor, este foarte normal sa se organizeze licitație. Sunt și alte orașe in tara care au procedat exact la fel. Nu exista sa ne dea , sa ne facă! Totul se face cu bani iar banii vin doar din taxe și impozite! Mai ieșiți din orașul asta care a rămas undeva în anii ’70, și vizitați orașele moderne ale tarii.(din toate punctele de vedere) ,Cluj, Brașov, Oradea, ….
  Va doriți sa vi se construiască parcări, sa vi le amenajeze primaria și eventual sa vi le dea și gratis. Ca vi se cuvin, nu i asa? Nu va obliga nimeni sa mergeți în centru cu mașina, nu va permiteți parcare, folosiți mijloacele de transport în comun. În toate orașele civilizate din tara,nu mai zic din lume, transportul în comun este cel mai uzitat. Dar romanii sunt fuduli.
  Pentru ca a-ți fost guvernați atâția ani de un hoț oricine încearcă sa schimbe ceva în acest oraș oribil , este un hoț și este nepopular!

 8. Eu sunt de acord cu acest lucru pt ca mai nou totii au masini fie ele si de valoarea unui telefon , consider ca trebuie sa aiba masina doar cine isi permite , este simplu , nu iti permiti asta e , lasa pe altul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Modificare de scenarii în 33 de școli din județul Constanța

lun feb. 22 , 2021
Astăzi, în cadrul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, a fost votată schimbarea a 33 de scenarii de funcționare pentru unități de învățământ din județul Constanța. De remarcat că Grădinița Cilacer din Ciocârlia și-a suspendat activitate. Iată ce modificări apar: Nr. crt. Prașul/ comuna Unitatea de învățământ Scenariul inițial aprobat […]
elevi scoala online

V-ar putea interesa și: