Cum și de ce a distrus Primăria Agigea un mic om de afaceri din localitate

Distribuie:
Stația de autobuz este amplasată fix în fața magazinului. Foto: USR Agigea

Primăria Agigea a hotărât să monteze o stație de autobuz pe o stradă pe care nu trec microbuze, fix în fața unui magazin. Coincidență sau nu, proprietarul magazinului are un concurent care este fan înfocat al primarului Cristian Maricel Cîrjaliu, concurent care este avantajat de această decizie. Tărășenia a fost dată în vileag de către organizația USR Agigea, care spune răspicat: „Aceste practici trebuie să înceteze. Vremea baronilor locali s-a dus. Încă puțin și vom schimba total situația.”

„La începutul acestui an semnalam starea deplorabilă a stațiilor de călători din Agigea, o situație veche de ani de zile, de care primarul localității nu se rușina și pe care nici nu făcea niciun efort să o corecteze”, spun reprezentanții USR Agigea, printr-o postare pe Facebook.

Criticile USR se pare că l-au atins pe acesta, astfel că primarul PSD a hotărât ca pe 9 martie 2020 să încheie un contract cu o firmă din 23 August. Pentru suma de 32.000 de lei, această firmă trebuia să construiască și să monteze două stații noi de călători în Agigea.

„Suma este în mod vădit exagerată. Dar ceea ce ni se pare cu adevărat revoltător este faptul că aceste stații, modeste ca înfățișare, dar mult prea scumpe, nu au ajuns pe strada principală, unde era mare nevoie de ele, ci pe o stradă interioară din Agigea unde, culmea, NU circulă microbuze din sistemul de transport public de persoane! Ba mai mult, stația a fost amplasată în fața unui spațiu comercial, care astfel rămâne fără acces pentru public. Necazul acestui comerciant distrus de un gest de neconceput al Primăriei contrastează cu satisfacția totală afișată de un concurent din vecinătate. Concurentul care se bucură de acest necaz este – cum altfel – un vechi și înfocat suporter al primarului. Și asta explică, probabil, de ce stația de călători a fost montată pe o stradă pe care nu trec microbuze, când mult mai necesar era să fie amplasată pe strada principală sau mai aproape de școală ca elevii să nu mai fie nevoiți să traverseze strada principală, care este destul de periculoasă.”, spun reprezentanții USR Agigea.

„Credem că aceste practici trebuie să înceteze. Vremea baronilor locali s-a dus. Încă puțin și vom schimba total situația”, spun cei de la USR Agigea.

Partidul și-a desemnat încă din februarie candidatul la Primăria Comunei Agigea. Este vorba despre Gabriel Ciobanu, membru fondator USR Agigea.

Are 32 de ani, căsătorit, un copil, absolvent al facultății de management, activând într-o multinațională ca reprezentant zonal, totodată administrând și propria firma.

„Îmi doresc să schimb modul defectuos de a face administrație publică în localitățile Agigea și Lazu. Prioritățile sunt: utilități în fiecare gospodărie, asfaltarea tuturor străzilor, curățenie, dispensar în Agigea și Lazu, spații verzi, locuri de joacă, atragerea investitorilor. Îmi doresc ca cele mai multe dintre obiective să fie realizate prin atragerea de fonduri europene și guvernamentale. Pentru îndeplinirea obiectivelor am alături o echipa formată din oameni tineri, profesioniști și cu viziune.”, au fost primele gânduri ale candidatului USR.


Citește și:

Vidanja și epidemia. Cum a cheltuit Primăria Agigea cea mai mare sumă din 2020 pentru golirea foselor

Remus Negoi, USR: „Indivizi, precum primarul pesedist actual al comunei Agigea, nu mai au ce căuta în funcții publice!”

Topul celor mai slabi primari PSD. Cristian Maricel Cârjaliu, Agigea, cap de listă

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.