Cum sunt protejați de Covid-19 militarii americani din baza de la Mihail Kogălniceanu

Colonelul Larry B. Vaughn acordă un interviu Alinei Mitrache, Dobrogea TV. Foto: print screen Dobrogea TV
Colonelul Larry B. Vaughn acordă un interviu Alinei Mitrache, Dobrogea TV. Foto: print screen Dobrogea TV

Colonelul Larry B. Vaughn, Cmdt. Black Sea Area Support Group (Grupul de Sprijin pentru zona Mării Negre ), a acordat un interviu în exclusivitatea Dobrogea TV. A vorbit despre cum sunt protejați de Covid-19 militarii americani din baza de la Mihail Kogălniceanu, dar și despre impactului noului coronavirus asupra activității de aici.

„Forţele terestre ale Statelor Unite implementează măsuri foarte stricte cu privire la igiena şi distanţarea socială. Aici, în Bază, implementăm o serie de măsuri suplimentare, am mărit spaţiile dintre militari din cadrul popotei, am marcat distanţele dintre militarii care aşteaptă să ridice mâncarea pentru a lua masa, în curând persoanele care pregătesc masa la popotă o să poarte mască… o să începem de azi…, am închis sala de sport, am închis frizeria, limităm accesul militarilor în magazinul din Bază la maxim 10 militari odată, activităţile de instruire fizică se execută cu circa 5-6 militari odată, încercăm să menţinem distanţa între noi întotdeauna la şase picioare (circa doi metri) pe timpul activităţilor noastre. O mulţime de măsuri după cum vedeţi.”

Colonelul Larry B. Vaughn

Acesta a mai spus că epidemia limitează doar o parte a instruirii, satisfacerea doar a anumitor cerinţe de instruire, dar Armata Americană continuă să se instruiască.

„Sunt restricţionate activităţile noastre care presupun deplasare, cu siguranţă ne conformăm tuturor restricţiilor româneşti cu privire la deplasare, iar orice soldat care vine din altă ţară trebuie să intre în carantină, pe baza restricţiilor şi regulilor româneşti, dar continuăm să ne instruim, să ne pregătim şi să fim în măsură să sprijinim orice aliat, în acest caz România în mod special, dacă ceva se va întâmpla în viitor.”

Interviul video realizat de Alina Mitrache pentru Dobrogea TV îl puteți vedea mai jos:

parteneri Constanta 100% CT100
Constanta-financiara-sigla-jpg
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
Mitshubishi
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.