Cum te poate băga în spital un șofer inconștient

Una dintre bucățile de rigips care a ajuns pe drumul dintre Constanța și Ovidiu

Sunt norocos că pot scrie aceste rânduri de la birou, și nu de pe un pat de spital. Au lipsit câteva secunde, câțiva metri ca să nu se întâmple așa.

Conduceam, sâmbătă dimineață, pe șoseaua care duce dinspre Constanța spre Ovidiu, mai aveam puțin până la borna de ieșire din oraș. Zona e aglomerată de obicei, mai sunt mașini care fac dreapta spre sensul giratoriu, așa că de obicei merg cu viteza maximă legală. Uneori merg chiar mai încet, așa s-a întâmplat și azi.

În fața mea rula o dubiță încărcată cu marfă. Am păstrat din instinct o distanță mai mare.

Brusc, o placă mare de rigips a zburat, la propriu, dinspre dubiță fix spre mașina mea. Am frânat, șoferul din spatele meu, care păstra o viteză regulamentară, a reușit să frâneze la timp. Nu cred că au trecut două secunde până când alte două plăci au fost luate de vânt și aruncate pe șosea. Printr-o minune, nicio mașină nu a fost lovită. La viteze mari, o pietricică îți sparge parbrizul. O placă mare de rigips lasă urme mai serioase. Dacă aș fi fost cu câțiva metri mai aproape, cel mai probabil acum nu mai scriam de la birou.

Șoferul dubiței și-a dat seama de ce s-a întâmplat și a tras pe dreapta.

Azi a bătut vântul tare în Constanța, dar, cu atât mai mult, un șofer care transportă marfă cu o dubiță descoperită este obligat să se asigure că e bine ancorată și că nu va cădea pe șosea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.