Cum va arăta cel mai nou spital din Constanța și ce secții va avea VIDEO

Sursă foto: Primăria Constanța

Primăria Constanța a recepționat proiectul tehnic în baza căruia se va realiza „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”.

În paralel, se pregătește documentația pentru lansarea achiziției privind execuția lucrărilor. Urmează achiziția propriu-zisă și, imediat ce va fi desemnat un constructor și se va semna contractul, vor începe lucrările.

Valoarea proiectului „Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”, care va fi construită prin Planul Național de Redresare și Reziliență, este de peste 100 de milioane de euro, din care finanțare nerambursabilă prin intermediul PNRR 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026. 

Noul spital va fi amplasat pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service, pe un teren în suprafață de 32.605 de metri pătrați.

Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri, compuse din 8 corpuri, cu o înălţime de cinci etaje, suprafaţă construită 4685,50 mp și suprafață desfășurată 22.105,79 mp. 

„Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene. De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical.”, a anunțat Primăria Constanța.

Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie va fi structurată astfel:

Parter – farmacie cu circuit închis, laborator de analize medicale, anatomie patologică și prosectură, vestiare pentru personalul medical, garderobă, spații pentru decontaminare și depozitare tărgi, scaune și paturi, spații pentru depozitare materiale sanitare și nesanitare, depozitare deșeuri și spații tehnice .

Mezanin – zona de investigații R.M.N. și CT, zonă medicină nucleară PET-CT, zonă de medicină nucleară SPECT-C.T., compartiment de radioterapie cu două buncăre, zonă de planning fizicieni, CT-SIM, zona terapie intensiva, pregătire pacienti.

Etaj 1 – Ambulatoriu prevăzut cu următoarele cabinete: urologie și nefrologie, chirurgie generala, chirurgie toracică, obstetrică ginecologie, tratamente chirugicale, ORL, medicină internă -test efort, cardiologie, gastroenterologie, neurologie și psihiatrie, pneumologie, oncologie, dermatologie, explorări funcționale, B.F.T., recoltări probe, zona de investigații (mamograf și X-RAY), investigații endoscopie, colonoscopie, bronhoscopie și secție de spitalizare de zi cu 29 de paturi.

Etajul 2 – Spitalizare continuă compartiment cardiologie cu 7 paturi, zonă intervenții cardiologie – angiografie, saloane post intervenții cu 3 paturi, spitalizare continuă compartiment oncologie medicală cu 15 paturi.

Etajul 3 – Spitalizare continuă, secție chirurgie generală cu 49 de paturi-saloane spitalizare și spații medicale aferente desfășurării activității medicale într-un climat corespunzător normativelor în vigoare.

Etajul 4 – Secție terapie intensivă cu 12 paturi (prevăzută cu filtru transbordare pacienți, filtre personal, 7 saloane), zonă unitate transfuzii sanguine (U.T.S.).

Etajul 5 – Bloc operator, dotat cu 3 săli de operații, salon post operator cu 3 paturi, salon preoperator cu 3 paturi, filtre personal, filtru transbordare pacienti, secție de sterilizare prevazută cu filtre personal.

Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea a echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța vrea să înființeze o pădure lipită de un cimitir și crede că „spațiul ar putea prinde viață”

joi mart. 14 , 2024
Primăria Constanța vrea să înființeze o pădure urbană, pe varianta orașului, lipită de gardul unui cimitir. „Acțiunile de regenerare a spațiilor verzi din municipiul Constanța continuă. Sâmbătă, 16 martie, invităm constănțenii la acțiunea de plantare a celei de-a doua mini-păduri urbane în municipiul Constanța, pe b-dul Aurel Vlaicu, vizavi de […]

V-ar putea interesa și: