Cum va arăta noul campus școlar din Ovidiu

Zilele trecute vă anunțam că în orașul Ovidiu se va construi un campus modern și spațios. Este un proiect al Societății „Lumina”, iar construcția va răspunde nevoilor educaționale și tehnologice actuale, în conformitate cu standardele UE. Campusul este alcătuit din 7 corpuri separate cu o suprafață închisă de 10.000 mp pe un teren de 12.500 mp în orașul Ovidiu (pe Drumul Național 2A, lângă Spitalul OCH).

Astăzi vă prezentăm cum va arăta clădirea la finalizare. Randările ne-au fost puse la dispoziție de biroul de arhitectură Kapal Proiect, care se ocupă de acest campus.

Acest campus va avea capacitate de 920 elevi și va fi un reper de educație și formare pentru următoarele generații. Vor exista toate nivelurile de învățământ, de la grădiniță până la liceu, săli de clasă inteligente, cursuri de limbă modernă, laboratoare care să facă față tuturor exigențelor științifice, cursuri de pregătire pentru olimpiade, săli de conferințe, spații generoase pentru relaxare. Va exista și o cantină cu o suprafață de aproximativ 200 mp ,unde se va putea servi masa cu meniuri diversificate și cu respectarea nevoilor calorice.

Grădinița iși va desfășura activitatea într-un corp separat, dotat adecvat : săli de cursuri, dormitoare, sală de mese, locuri de joacă interioare și exterioare.

Pe lângă laboratoare de artă, precum pictură și muzică, vor exista o sală de sport interioară de 700 m2, două săli de sport de 148 mp, teren de baschet, gazon artificial și zone separate pentru fiecare grupă de vârstă.

Sănătatea elevilor va fi asigurată de un cabinet medical și unul psihologic.

Școala va fi dotată cu o bibliotecă de aproximativ 100 mp, pe care elevii o pot folosi chiar și în timpul liber sau pauze.

Parcarea are o capacitate de 75 de vehicule, creată pentru părinții care vor vizita școala. Părinții care doresc să folosească transportul public vor beneficia de serviciul de transport pentru elevi.

Construcția campusului începe în această perioadă, iar finalizarea este estimată pentru toamna anului 2023.

Aflați AICI detalii despre cine construiește.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vreme mai rece decât de obicei în Dobrogea la mijlocul lunii mai

lun mai 9 , 2022
Vremea va fi relativ caldă în următoarele două săptămâni, cu temperaturi oscilante, şi, deşi se vor înregistra local averse, regimul pluviometric va fi deficitar în aproape toată ţara, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 9-22 mai. Primele zile vor fi caracterizate în Dobrogea de un regim termic apropiat de cel […]
vreme meteo primavara

V-ar putea interesa și: