Cum va fi vremea în februarie, martie și aprilie

cum va fi vremea

Vreți să știți cum va fi vremea în următoarele luni?

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimările meteorologice pentru lunile februarie, martie și aprilie.

Potrivit acestora, în luna februarie temperaturile medii vor avea valori mai ridicate decât media climatologică în regiunile sudice, estice și local în cele vestice și apropiate de normal în rest. Media multianuală lunară a temperaturilor din februarie este de – 1 grad Celsius.
Precipitațiile totale lunare vor fi, în general, apropiate de normă 931,6 litri/mp), exceptând regiunile centrale și estice, unde vor avea o tendință spre excedent.
În luna martie, temperatura medie lunară a aerului se va situa peste norma climatologică (care este de 3,5 grade) în sudul și sud – estul țării și va fi apropiată de normă în restul teritoriului. Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării.

În luna aprilie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în sudul, sud – estul și local în vestul țării și se vor situa sub mediile climatologice în celelalte regiuni. Media multianuală lunară este de 9,3 grade Celsius. Precipitațiile totale lunare vor avea, în general, o tendință spre excedent.
În Dobrogea, normele climatologice pentru temperatura medie sunt cuprinse între 0 și 2 grade, în februarie, între 4 și 6 grade, în martie, și între 10 și 11 grade, în aprilie.
Estimările sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cum a luat o firmă românească țeapă de la Van Oord. Ce spune instanța

Wed Jan 24 , 2018
O firmă românească reclamă că a luaț țeapă de la Van Oord și a ajuns în instanță pentru recuperarea pagubei. Este vorba despre SC Comprest Util SRL, care a emis o factură către Societatea de Construcții și Transporturi S.A. (SCT) București, în valoare de 3.950.026,16 lei, după executarea lucrărilor la […]
van oord