Cum va fi vremea în acest weekend

case ninsoare vremeZiua de sâmbătă a început cu temperaturi mai ridicate decât în dimineţile precedente, cer înnorat în majoritatea zonelor şi local precipitaţii slabe, mixte şi depuneri de polei în jumătatea de sud-est a ţării şi ninsori izolate în rest, informează Administrația Națională de Meteorologie.

SÂMBĂTĂ 

Sâmbătă vor fi şi intervale de cer variabil spre senin, precipitaţiile, neînsemnate cantitativ, se vor semnala doar izolat, iar în regiunile sudice maximele termice vor fi mult mai mari decât în ultimele zile; la scara întregii ţări acestea se vor încadra între -8 grade în nordul Moldovei şi 7…8 grade în sudul Dobrogei.

Noaptea, în nord, în centru şi în est cerul se va degaja, condiţii în care temperaturile vor coborî din nou sub pragul de ger (sub -10 grade). În celelalte zone, aria de nebulozitate va fi în extindere, iar valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei; în a doua parte a nopţii în partea de sud a teritoriului local vor fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -18…-16 grade în Moldova şi estul Transilvaniei şi -1…0 grade în sudul Banatului şi sud-vestul Olteniei şi pe litoral. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale pe parcursul zilei în sud, centru şi est, cu viteze în general de 45…55 km/h, precum şi în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h, iar zăpada depusă anterior va fi spulberată. Izolat se va semnala ceaţă.

DUMINICĂ

Regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai coborâte decât cele obişnuite în prima decadă a lunii martie, iar noaptea va fi ger în special în vest, în centru şi în nord. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -4 şi 4 grade, iar cele minime între -14 şi -4 grade, mai scăzute în nordul Moldovei şi în special în estul Transilvaniei, unde vor fi în jurul a -20 de grade.

Înnorările vor fi persistente în sudul ţării, unde, mai ales în prima parte a zilei, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte. Izolat se menţin condiţiile de polei. În celelalte zone cerul va fi variabil spre parţial noros. Vântul va sufla slab şi moderat. Mai ales noaptea, pe spaţii mici se va semnala ceaţă.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FOTO. Polițiștii au reținut 31 de persoane suspecte de furturi de pe vapoare, delapidare și contrabandă cu țigări și cu produse petroliere

sâm mart. 3 , 2018
Polițiștii de la transporturi au efectuat 35 de percheziții domiciliare, în 7 județe, la persoane bănuite de furturi de ambarcațiuni, pescuit ilegal, delapidare, precum și contrabandă cu țigări și cu produse petroliere. 31 de persoane au fost reținute. La data de 22 februarie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi […]
RETINUTI

V-ar putea interesa și: