Cum va fi vremea în luna februarie

ploaie

Meteorologii spun că luna februarie va fi, la nivel național, mai caldă decât media specifică pentru această perioadă.

Conform estimărilor publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în această săptămână, până pe data de 4 februarie, temperaturile înregistrate se vor situa peste normele perioadei, cu o abatere pozitivă mai accentuată în extremitatea sudică şi sud-estică a teritoriului. În același timp, cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile central-sudice şi în extremitatea vestică şi nord-vestică a țării.

În sud, sud-est şi nord-est, regimul pluviometric va fi ușor deficitar, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

De asemenea, în săptămâna 4 – 11 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Precipitațiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi excedentare în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor deficitare în nordul extrem al țării.

Potrivit ANM, în intervalul 11 – 18 februarie, sunt estimate temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, cu excepția regiunilor nord-estice unde temperatura medie a aerului va fi apropiată de cea normală pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații vor fi uşor excedentare în regiunile sudice şi sud-estice şi apropiate de cele normale ale intervalului, în rest.

Totodată, pe durata săptămânii 18 – 25 februarie, mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în întreaga ţară, iar regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. ANM precizează că fenomenele meteo extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.