Cum vede Constanța un ziarist din București: „Un oraș cenușiu, care se degradează”

Răzvan Chiruță

Răzvan Chiruță, redactor șef al săptămânalului Newsweek, a vizitat recent Constanța, despre care spune că este un exemplu viu al consecințelor corupției.

„Constanța e un exemplu viu despre ce dezastru poate aduce corupția pentru o comunitate, în timp ce unii indivizi prosperă. M-am plimbat 14 kilometri pe jos, ieri, prin acest oraș: nu am văzut nici un trotuar întreg, refăcut sau măcar în șantier. Deși e un oraș port cu potențial uriaș comercial și turistic, e evident cu ochiul liber că stagnează, cel puțin prin comparație cu Cluj sau chiar Iași.”, spune acesta, într-o postare pe pagina sa personală de Facebook.

Ziaristul recunoaște că spre Năvodari s-a construit enorm, dar hotel lângă hotel, fără respect pentru spații verzi și urbanitate modernă în general.

„În schimb, am fost uimit de numărul uriaș, raportat la populație, de mașini de lux cu numere de Constanța. Mercedes, BMW și Audi din generații noi și recente sunt ceva banal. Nu am văzut așa o densitate în nici un oraș românesc. Nici măcar în București. Un oraș cenușiu, care se degradează, peste care trec relaxați unii cu coliviile lor de lux. Deprimant.”

Răzvan Chiruță este de loc din Iași, dar s-a mutat de multă vreme în București.

În 2009, incognito, aa plătit bani Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, pentru un post de preot obținut peste rând și fără a respecta reglementările legale. Totul a apărut în articolul „Cât costă Duhul Sfânt în România”. Iar cu ocazia asta, arhiepiscopul a devenit primul – și până acum singurul – înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române urmărit penal. De două ori, căci dosarul i-a fost închis o dată, redeschis în 2014, și închis din nou.

Mai multe despre Răzvan Chiruță puteți citi AICI.


Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO Șoferi inconștienți în Mamaia

Sun Oct 27 , 2019
Un accident rutier, fără urmări foarte grave, a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Mamaia. Din imaginile surprinse de un martor și postate pe Facebook se vede cum câteva mașini merg cu viteză foarte mare pe bulevard. În zona hotelului Scandinavia, una dintre mașini a pierdut controlul […]