Cum vor pierde PSD și PNL circa 23.000 de voturi în județul Constanța

Guvernarea erodează, asta e clar. Greșelile la guvernare sunt, în multe cazuri, fatale politic. PSD și PNL se pregătesc să facă un gest care îi va costa circa 23.000 de voturi la alegerile viitoare.

Politica nu este o știință exactă, de aceea cifra este o estimare. Dar nu cred că greșesc foarte mult. Despre ce e vorba?

Imaginați-vă că trebuie să lăsați tot în urmă, azi, și să plecați peste hotare, să luați viața de la capăt, nu din vina voastră. Ei bine, statul a decis că cei care au trăit drama aceasta merită despăgubiri.

În 2021, Guvernul a adoptat o lege, nr. 154, care prevedea acordarea unor despăgubiri românilor persecutați politic în perioada 1940 – 1945 care au trecut prin această dramă. Oamenii nu au cerut nimic, nu au bătut cu pumnul în masă. Parlamentarii au fost cei care au decis că este nevoie de o reparație morală.

Potențialii beneficiari și-au făcut actele, au alergat după hârtii, și-au depus dosarele, au așteptat cu speranță. Vorbim despre 750 de lei de persoană pe lună, dacă nu înșel. Pentru mulți dintre ei, suma este importantă pentru un trai cât de cât decent.

Ei bine, cu câteva zile înainte de a intra în vigoare, Guvernul a decis prorogarea legii. Nu se mai aplică de la 1 ianuarie 2022, ci de la 1 ianuarie 2023, a spus. Nu s-a dat nicio explicație oficială. Nu sunt bani, spuneau, generic, cei de la putere.

Au fost însă bani pentru pensii speciale, pentru majorări de salarii la stat, pentru achiziții de zeci de milioane de euro care nici măcar nu sunt folosite.

În Constanța sunt circa 23.000 de beneficiari ai acestei legi. De fapt, erau acum un an, între timp cu siguranță câțiva dintre ei s-au dus într-o lume în care nu au nevoie de ajutorul statului.

Acum, Guvernul PSD – PNL vrea să amâne din nou aplicarea legii. De data aceasta, oamenii sunt mai vocali, au inițiat petiții, au vorbit cu parlamentari. Cei din opoziție au fost receptivi, adică cei de la USR și Forța Dreptei. Au trimis comunicate, au vorbit cu factori de răspundere la București.

Probabil că nu vor rezolva problema, PSD și PNL vor deconta electoral. Mulți din cei 23.000 de constănțeni vor fi cu siguranță atât de dezamăgiți încât se vor îndrepta spre partidele de opoziție. Și acești 23.000 au familii, prieteni pe care îi pot influența.

Nu e vorba numai de bani, ci și de respect.

Poate că 23.000 de voturi nu sunt foarte multe, dar pot fi decisive. În 2020, diferența dintre candidații PSD și PNL la Consiliul Județean, Felix Stroe și Mihai Lupu, a fost de circa 33.000 de voturi.

O guvernare de succes trebuie să aibă trei atribute: dreptate; predictibilitate; dreptul la cuvânt.

Ignorând legea în modul în care o fac, cei de la PNL nu respectă niciunul din cele trei atribute. Nici dreptatea stipulată prin lege, nici predictibilitatea (prin prorogarea ei), nici dreptul la cuvânt, în condițiile în care, deși se fac petiții și se strigă nemulțumiri, guvernanții nu au avut absolut niciun punct de vedere. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Cum vor pierde PSD și PNL circa 23.000 de voturi în județul Constanța

  1. Sunt 28.000 de dosare in Constanta.
    28.000 + familia respectivilor + prietenii lor = un fiasco total ptr PNL-PSD in Constanta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

<strong>Câte locuințe și terenuri s-au vândut în noiembrie în județul Constanța</strong>

mar dec. 6 , 2022
În luna noiembrie 2022 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 61.659 de imobile, cu 1.732 mai multe față de luna octombrie. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul tranzacțiilor în luna noiembrie este cu 4.095 mai mare față de perioada similară a anului 2021, anunță ANCPI. Cele […]

V-ar putea interesa și: