Cum vreți să o cheme pe această alpacă?

Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța are o alpacă. Animalul nu are un nume. Puteți și voi rezolva această problemă.

„Sunt o femelă de Alpaca, am 5 luni și mă cheamă…. Spuneți voi cum!”, este mesajul ei, postat pe pagina de Facebook a Micorezervației.

Așadar, se caută un nume.

Constănțenii au venit deja cu zeci de variante. Wooly, Luna, Frumușica, Alma, Roșcuta sau Dulcinéea, Zurli, Yaia, ca să menționăm numai câteva.

Alpaca (Vicugna pacos) sau pako este un animal erbivor originar din Anzii Cordilieri înrudit cu cămila care face parte din familia Camelidae. Este similară și adesea confundată cu lama. Cu toate acestea, alpaca sunt mai mici decât lamele. Cele două animale sunt strâns legate și pot fi încrucișate cu succes. Alpaca și lama sunt, de asemenea, strâns legate de vicunia, despre care se crede că este strămoșul lor sălbatic, și despre guanaco. Există două rase de alpaca: Suri alpaca și Huacaya alpaca. Alpaca trăiesc în Andelor din sudul Perului, Boliviei de Vest, Ecuadorului și Chilei de Nord, la o altitudine de 3.500 m până la 5.000 m deasupra nivelului mării. Alpaca sunt considerabil mai mici decât lamele și, spre deosebire de ele, nu pot fi animale de lucru, ele fiind crescute special pentru fibra lor. Fibra de alpaca este folosită pentru fabricarea obiectelor tricotate și țesute, la fel ca lâna de oaie. Aceste articole includ pături, pulovere, pălării, mănuși, eșarfe, o mare varietate de textile și ponchii în America de Sud și pulovere, șosete, paltoane și lenjerie în alte părți ale lumii. Fibra vine în mai mult de 52 de culori naturale, așa cum sunt clasificate în Peru, 12 clasificate în Australia și 16 clasificate în Statele Unite. Alpaca comunică prin limbajul corpului. Cea mai obișnuită este scuiparea atunci când sunt în primejdie, le este frică sau în sensul de a-și manifesta dominarea.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.