Cumpăna are probleme cu gunoaiele. Pe ce vrea primăria să cheltuie aproape 1 milion de lei

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna
Mariana Gâju, primar Cumpăna

Cumpăna are probleme cu gunoaiele. Într-un document emis de Primăria Cumpăna scrie, negru pe alb, că „actualul sistem de colectare a deșeurilor acoperă cu dificultate nevoile întregii populației a comunei” și că „dotarea pentru transportul colectării diferențiate la sursă este insuficientă”. De asemenea, scrie să platformele existente de precolectare sunt suficiente ca număr și dotare, dar că mașinile de ridicare nu fac față cantității de deșeuri generate în prezent.

Având în vedere problemele de mai sus, Primăria Cumpăna vrea să cumpere două mașini de gunoi: autospeciala cu suprastructura compactoare, cu capacitatea de 16 mc – ce va asigura colectarea deșeurilor de pe străzile principale ale localității – 1 autospeciala colectoare, cu capacitatea de 8 mc – ce va asigura colectarea deșeurilor de pe străzile secundare ale localității.

Valoarea estimată a achiziției este de 798.000 de lei fără TVA, adică 949.620 de lei cu TVA inclus.

Mașinile trebuie livrate în cel mult trei luni, iar firma care le vinde trebuie să asigure instructajul personalului și o garanție de cel puțin 24 de luni. De asemenea, în caietul de sarcini sunt câteva indicații foarte clare. De pildă, prima mașină de gunoi trebuie să aibă capacitate cilindrică de min 6700 cmc și maximum 6800 cmc – nici mai mult, nici mai puțin –, tablă de minimum 4 mm grosime, geamuri electrice pe față, dar și radio cu USB.

Caietul de sarcini este semnat de Hodorogea Georgiana, consilier achiziții publice în cadrul primăriei condusă de peste 20 de ani de Mariana Gâju, PSD.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aglomerație mare pe Autostrada Soarelui, pe sensul București - Constanța

sâm iul. 17 , 2021
Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este aglomeraţie pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, sâmbătă, pe sensul către litoral şi că pe unele tronsoane traficul se desfăşoară în coloană, făcând mai multe recomandări pentru evitarea accidentelor, în contextul în care în urmă cu o zi accidente în lanţ pe A2, […]

V-ar putea interesa și: