Cumpăna. Consilierii PSD au respins micșorarea taxei de habitat

cumpăna

Consilierii locali liberali din comuna Cumpăna au înaintat administrației locale, în ședința Consiliului Local din luna noiembrie, un proiect privind micșorarea taxei de habitat.

Unul din proiectele propuse de consilierii Partidului Național Liberal s-a referit la micșorarea taxei de habitat cu 10%, aceasta fiind în prezent printre cele mai ridicate astfel de taxe din județ, iar impactul financiar al acestei măsuri nu ar fi afectat semnificativ bugetul și planurile de investiții ale comunei Cumpăna. Din păcate, propunerea a fost respinsă, toți consilierii PSD votând în unanimitate împotriva micșorării taxei de habitat”, a declarat președintele organizației locale PNL Cumpăna, consilierul local Florin Imoșanu, inițiatorul acestui proiect.

Pe de altă parte, consilierii locali liberali au propus și mărirea valorii pachetelor de sărbători cu 50%, această propunere fiind votată în unanimitate.

„Valoarea actuală a acestor pachete este mai mult decât simbolică, iar suma totală este sustenabilă fără probleme din bugetul local”, a afirmat Imoșanu.

Potrivit declarațiilor consilierului locali liberal, în aceeași ședință a Consiliului Local Cumpăna, directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, Monica Nuțu, a solicitat Primăriei Cumpăna dotarea a două cabinete medicale și asigurarea personalului medical pentru cei peste 1.000 de elevi ai unității de învățământ.

Primarul localității și consilierii social-democrați au fost de acord doar cu dotarea cabinetelor medicale și nu au dorit să se asigure și asistența medicală. Consilierii locali liberali au considerat inadecvată o astfel de situație, astfel că au propus și asigurarea serviciilor medicale, așa cum se întâmplă și în alte unități școlare din județ și din țară. Și de această dată, propunerea PNL a fost respinsă prin vot de consilierii PSD. Este inadmisibil ca un liceu cu un număr atât de mare de elevi să nu beneficieze de servicii medicale, mai ales în cazuri de urgență!”, a mai spus consilierul local al Partidului Național Liberal, Florin Imoșanu.

Vă recomandăm și:

Primăria Cumpăna a atacat în instanță decizii ale Curții de Conturi. De ce s-a dus Mariana Gâju în Bruxelles pe banii comunei

Primarul Constanței vrea să majoreze taxele și asta nu este neapărat rău

 

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Punctul de amendă se plafonează în 2018

mie dec. 6 , 2017
Guvernul a decis astăzi, prin ordonanță de urgență, stabilirea unei valori fixe a punctului-amendă contravențională privind circulația pe drumurile publice. Astfel, pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018,  se plafonează  punctul-amendă la suma de 145 lei, cât este în prezent, fără a se majora în funcție de salariul minim […]
politist amenda circulatie

V-ar putea interesa și: