Cumpăna: manele la maximum, în miezul nopții VIDEO

Dansează în ritm de manele (foto cu caracter demonstrativ, sursa: Reporter Virtual)

Să trăiești în Cumpăna poate fi, de multe, ori o provocare. Dacă v-ați închipuit faptul că e o comună liniștită de lângă municipiul Constanța, unde ajungi repede și unde îți poți încărca bateriile pentru o nouă zi de muncă, aflați că lucrurile nu stau chiar așa.

De ani buni, legea nu este respectată în Cumpăna. Vorbim, evident, despre legea statului român, nu despre cea a unor anumite grupuri de persoane.

Una dintre problemele cu care se confruntă locuitorii de bună credință este aceea a petrecerilor cu muzica la maxim pe care rromii din zonă obișnuiesc să le dea fără să țină cont de faptul că este zi de lucru. De fapt, potrivit legii statului român, astfel de manifestări nu sunt permise nici în weekend.

Așa s-a întâmplat și în noaptea de miercuri spre joi. Timp de câteva ceasuri, manelele au răsunat la maximul și i-au ținut treji pe oamenii din zona Dealul Spirii, mai ales pe cei de pe strada Berzei, care a doua zi se duceau la serviciu.

„Conteaza ca e mijlocul saptamanii? Ca oamenii normali merg la serviciu dimineata? Politia Cumpana doarme sau poate petrece in cartier? Dati-le ajutoare sociale, tineti-o tot asa! E bine la Cumpana! E bine pentru tigani”, a spus, exasperat, Cristi Vasile, un locuitor al comunei.

Este vorba despre persoane care nu au serviciu și care au astfel timp să petreacă. Se pare că și bani.

Oamenii au chemat poliția, care a venit, a constatat și a anunțat că nu pot intra peste oameni în casă. Le-au spus însă celor care au reclamat zgomotul că nu pot face altceva petrecăreților decât să îi amendeze cu 1.000 de lei. După ce a plecat echipajul de poliție, rromii, probabil de bucurie, au dar muzica și mai tare. Polițiștii au așteptat câteva minute în capătul străzii, dar muzica a mai continuat minute bune. Obosiți probabil, aproape de 1 noaptea, rromii din Cumpăna care au pus pe jar un întreg cartier s-au dus la culcare. Vecinii care au fost nevoiți să asculte manele sunt la muncă, după ce au dormit circa 4 ore.

Unul dintre ei a postat pe Facebook un clip din timpul petrecerii. Deși era noapte și nu se poate vedea mare lucru, se aude muzica dată la maximum și se înțelege foarte bine atmosfera în care trăiesc unii locuitori ai comunei Cumpăna.

Comentariile nu au întârziat să apară.

„Si acolo este problema asta ? M-am inscris in grup deoarece caut casa in Cumpana. In ideea in care noi vrem acolo ca sa scapam de tiganii din Babadag 😂 postarea asta mi-a taiat elanul😂😂

Eu am făcut o greșeală foarte mare când am ales Cumpăna city. Țiganii din Cumpăna sunt liberi să facă ce vor. Nu îi poate stăpânii nimeni. Manele la maxim,mizerie, scandaluri,etc…etc”

E democratie …nu era bine pe timpu lu ceasca ca se stingea lumina la ora 8?”

Pentru o radiografie economică a Cumpenei, vă recomandăm articolul de mai jos.

Cumpăna, condusă de 18 de ani de primărița Mariana Gâju, PSD, a devenit o comună săracă. Vezi o comparație cu Șelimbăr, Sibiu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.