Cumpăna o ia la vale, Primăria e în sărbătoare. Intervine Prefectura

Alunecarea de teren de pe malul canalului Dunărea – Marea Neagră, din dreptul localității Cumpăna, este o problemă de ani de zile.

Autoritățile se străduiesc să găsească soluții. Ca în filmele lui Kusturica, din când în când Primăria Cumpăna – care, să recunoaște mai pune de o petrecere, intitulată, aproape ironic, „Rodul Pământului”.

În toată această situația a intervenit și Prefectura Județului Constanța, care cere primăriei să ia urgent măsuri, inclusiv pentru relocarea locuitorilor.

Astăzi, 14 octombrie 2021, prefectul Silviu-Iulian Coșa a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a supune la vot hotărârea nr. 146, care prevede aplicarea de măsuri suplimentare de protecție, de către Primăria Cumpăna, pentru prevenirea efectelor negative ale alunecării de teren de pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Mai precis, în hotărâre este prevăzut ca Primăria Cumpăna să convoace, de urgență, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), prin care va dispune următoarele:

  • Analizarea expertizei tehnice actualizate și dispunerea delimitării perimetrului de siguranță în condiții statice și dinamice pentru zona 1A;
  • Analizarea și dispunerea de îndată de măsuri pentru relocarea locuitorilor din imobilele situate în perimetrul de siguranță din expertiza tehnică actualizată.

„De asemenea, C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. și Primăria comunei Cumpăna se vor asigura de completarea Planului de acțiuni întocmit conform Hotărârii CJSU nr. 79/21.05.2021, iar Inspectoratul Județean în Construcții Constanța va superviza implementarea conformă a măsurilor din expertiza tehnică actualizată, va transmite informări asupra stadiului îndeplinirii planului de acțiuni și va continua activitățile de control.”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii.

Comuna Cumpăna este condusă de mai bine de 20 de ani de Mariana Gâju, PSD.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.