Cumpărături la ușa ta. Cum puteți ajuta

Persoanele în vârstă sau nedeplasabile din Constanța pot apela voluntarii Cumpărături la ușa ta, care le pot cumpăra alimente, produse de igienă și chiar medicamentele necesare fără ca ele să părăsească siguranța propriului domiciliu.

Disponibil până acum doar în București și Ilfov, Cumpărături la ușa ta este o inițiativă civică a Geeks for Democracy, la care s-au alăturat și alți parteneri, de care au beneficiat deja peste o mie de familii și persoane cu vulnerabilitate crescută în fața coronavirusului.

„Mă bucur să particip în calitate de coordonator al acestui proiect în Constanța, alături de o echipă de voluntari inimoasă și energică și îmi doresc ca alături de noi să vină cât mai mulți doritori să ajute. Este datoria noastră a tuturor să încercăm să sprijinim cât multe persoane în vârstă, cu dizabilități sau alte afecțiuni, familii monoparentale, în general cei care au foarte mare nevoie de sprijin în contextul Covid19”, a declarat dr. Lucian Muflic.

Cum funcționează

Doritorii sună la numărul unic 0727 03 03 03, zilnic între orele 8:00 și 21:00, iar apelul lor este preluat de voluntarii care le livrează rapid produsele. Livrarea este gratuită – persoanele vulnerabile achită doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă.

Voluntarii din proiect respectă cu strictețe recomandările de prevenție și sunt echipați corespunzător – mască, mănuși, dezinfectant – iar contactul cu persoanele vulnerabile este minim.

De asemenea, alimentele perisabile și neperisabile livrate, precum și produsele de igienă sunt pregătite în pachete înainte să ajungă ”la raft” și preluate din spații special amenajate, în așa fel încât interacțiunea livratorilor și timpul petrecut de aceștia în magazine este scăzut.

Cum puteți ajuta

Dacă știți sau faceți parte dintr-o inițiativă similară din alte localități decât cele acoperite deja, cei de la Geeks for Democracy vă pun la dispoziție sistemul deja testat, dispeceratul și parteneriatul cu lanțurile de magazine Kaufland și Selgros, ceea ce înseamnă că sunt disponibile pachete gata pregătite care pot fi livrate rapid și eficient către beneficiari. Dacă știți posibili beneficiari: persoane în vârstă, cu dizabilități sau alte afecțiuni, familii monoparentale care au nevoie de ajutor, precum și persoane care nu-și pot permite produse de strictă necesitate, povestiți-le despre Cumpărături la ușa ta și contactați voluntarii la cumparaturi@g4d.ro.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO 8542 mp de carosabil asfaltat și 172 de noi locuri de parcare în zona CET Constanța

lun mai 4 , 2020
Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, zona CET, efectuează de trei luni de intervenții asupra domeniului public. Acestea s-au materializat în 8542 de metri pătrați de carosabil asfaltat, 674 de metri pătrați de trotuare reabilitate și 172 de noi locuri de parcare. Pe aleea Egretei, carosabilul a fost […]
zona cet constanța

V-ar putea interesa și: