Curs de formare pentru profesorii care predau în franceză

În perioada 3 – 5 octombrie 2022, în stațiunea Mamaia, se desfășoară cursul de formare la nivel național cu tema „Intégrer le numérique dans le cours de FLE”.

Activitatea de formare este parte a unui program derulat în format blended-learning, cu o durată de 30 de ore, organizat de Ministerul Educației și Casa Corpului Didactic Constanța, în parteneriat cu Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală și de Est (CREFECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF).

Participanții sunt doamna inspector Manuela-Delia Anghel, reprezentant al Ministerului Educației – în calitate de coordonator al programului, inspectori școlari pentru disciplina limba și literatura franceză, profesori de limba și literatura franceză și profesori care predau discipline non-lingvistice în limba franceză. Din partea instituției organizatoare, C.C.D. Constanța, participă doamna director, prof. dr. Andreea-Mihaela Artagea și doamnele profesor metodist, Mihaela Roșulescu și Laura-Elena Secu.
Stagiul de formare este susținut de Isabelle Barrière, formator în cadrul OIF și vizează dezvoltarea competențelor formabililor în scopul utilizării instrumentelor digitale în proiectarea unei secvențe pedagogice și în activitatea de predare-învățare.

Misiunea CREFECO este de a contribui la îmbunătățirea predării limbii franceze, a predării în limba franceză a disciplinelor non-lingvistice și de a susține schimburile francofone, în special în cadrul procesului de extindere a Uniunii Europene.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Un jandarm și fost campion la scrimă a fost găsit împușcat în cap

Mon Oct 3 , 2022
Florin Zalomir, jandarm și fost campion la scrimă, a fost găsit mort luni dimineață. Avea 41 de ani. Florin Zalomir a fost găsit împușcat în cap în Otopeni. Bărbatul, originar din Iași, fusese declarat apt la ultima evaluare psihologică, relatează BZI.ro. „Cu profund regret, confirmăm vestea tragică a decesului colegului […]