Cursa pentru Primăria Constanța: Decebal Făgădău și  Vergil Chițac, pe locurile 2 și 3 în sondajul Constanța 100%

Decebal Făgădău și Vergil Chițac (sursă foto: pagini personale Facebook)
Decebal Făgădău și Vergil Chițac (sursă foto: pagini personale Facebook)

Am inițiat în urmă cu câteva luni un sondaj de opinie cu întrebarea: ”Cine credeți că ar fi cel mai bun primar pentru Constanța?” Nu am dorit să aflu ”pe cine ați vota” sau ”cine credeți că va fi primar”, ci persoana cea mai bună.

Am spus-o și atunci, o spun și acum: nu am nici cea mai mică pretenție de sondaj electoral și nici nu spun că rezultatele reflectă realitatea: este un demers jurnalistic, personal, dacă vreți, și nu reflectă decât realitatea așa cum este ea distorsionată în online.

Sondajul va mai continua, dar la acest moment se pot trage câteva concluzii:

  1. Cel mai bun primar pentru Constanța ar fi… Traian Băsescu. I-am trecut numele mai mult în joacă, fără să cred că voi fi luat în serios.
  2. Există un interes mare în rândul partidelor și candidaților să-și plaseze cât mai bine candidații în astfel de sondaje. De multe ori, aceștia își mobilizează susținătorii să voteze.
  3. Chiar dacă acest lucru distorsionează realitatea, este un indiciu despre cât de disciplinați sunt susținătorii.
  4. Rezultatele diverselor sondaje online sunt atât de diverse încât, cum spuneam, rezultatele nu pot fi interpretate decât din punct de vedere jurnalistic.
  5. Au existat și există tentative de fraudare sau de manipulare a sondajului – dovadă că, pentru candidați, procentele contează, chiar și (sau mai ales) în mediul online.

Puteți vota în continuare aici: CINE CREDEȚI CĂ AR FI CEL MAI BUN PRIMAR PENTRU CONSTANȚA?

 

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Toată Hârșova a rămas fără apă

Sun Oct 25 , 2015
Pentru remedierea unei avarii la conducta principala de alimentare cu apă, cu diametrul de 350 mm, de pe strada Lunei din oraşul Hârşova, SC RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 25 octombrie 2015, în intervalul 09,00 – 12,00. Sunt afectaţi toţi consumatorii din localitatea Hârşova. […]