Curtea Constituțională a amânat, din nou, o decizie privitoare la viitorul Portului Constanța

Curtea Constituțională a României a amânat, astăzi, pentru a treia oară, o decizie în ceea ce privește viitorul Portului Constanța. Concret, judecătorii urma să se pronunțe în dosarul nr. 3009A/2016 privind obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.22/1999 privind administrarea porturilor și a căilor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval aparținând domeniului public, precum și desfășurarea activității de transport naval în porturi și pe căile navigabile interioare, obiecție formulată de Guvernul României.

Judecătorii Curții au amânat decizia pentru data de 28 februarie 2017.

Obiecția de neconstituționalitate a fost ridicată de fostul premier Dacian Cioloș.

Acesta folosește argumente pe care le-am văzut și la președintele Fondului Proprietatea, președinte polonez care spune că noua lege ar favoriza apariția ”băieților deștepți” în port. Viitorii ”băieți deștepți” acuzați spun că, de fapt, FP nu vrea decât să-și maximizeze profitul, în detrimentul interesului național al României (par vorbe mari, dar sunt corecte, pentru că portul Constanța este vital pentru România).

Părerea operatorilor portuari, exprimată de președintele Organizației Operatorul Portuar, Viorel Panait, și de purtătorul de cuvânt, Ștefan Muntoiu, o puteți vedea într-o emisiune difuzată de Dobrogea TV. Înregistrarea, mai jos:

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

După ce a declarat MORT un pacient VIU, Spitalul Județean Constanța nu-și cere scuze, dar înființează o comisie

Tue Feb 21 , 2017
Situație incredibilă la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. O familie a fosta anunțată că un membru al său, pacient în spital, a murit. În realitate, nu murise el, ci un coleg de salon. Reacția conducerii spitalului este lipsită total de empatie. Nu și-a cerut scuze pentru […]
Spitalul Județean Constanța