Curtea de Apel Galați a decis că Arhiepiscopia Tomisului rămâne cu terenul de la Casa de Cultură din Constanța

Pe teren se ridică de foarte mulți ani o biserică. Lucrările au fost abandonate

Primăria Constanța a pierdut procesul referitor la terenul luat înapoi la parohia „Sf. Treime” de la Casa de Cultură, a anunțat vineri Arhiepiscopia Tomisului.

Decizia este definitivă.

La Galați s-a judecat recursul declarat de Consiliul Local Constanța cu privire la administrarea terenului de lângă Catedrala Eroilor, biserică pe care Arhiepiscopia Tomisului o ridică în parcul de la Casa de Cultură a Sindicatelor!

Este vorba despre dosarul 632/118/2022. În primă instanță, Arhiepiscopia Tomisului a obținut suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care i se lua dreptul de administrare a terenului.

Avocații Consiliului au declarat recurs, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța. În replică, reprezentanții Arhiepiscopiei s-au adresat Curții Supreme, unde au cerut ca dosarul să nu se mai judece la Constanța. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea Arhiepiscopiei și a dispus strămutarea procesului la Curtea de Apel Galați.

La termenul de azi, 19 august, magistrații din Galați au decis în favoarea arhiepiscopiei.

Solutia pe scurt: „Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta să plătească intimatei suma de 2380 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat) în recurs. Definitivă. Pronunţată azi, 19.08.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primarul Constanței anunță că a amendat Polaris M Holding. Reprezentanții companiei neagă și afirmă că ar fi un abuz să fie amendați

vin aug. 19 , 2022
Primarul Constanței spune că a amendat compania Polaris M Holding pentru că aceasta nu ar fi ridicat gunoaiele zilnic de pe străzi. „I-am amendat. Cum să nu îi amendez? Credeți că mă joc cu ei?”, a spus primarul, vineri. Declarația sa o puteți auzi în întregime mai jos. Am cerut […]
polaris

V-ar putea interesa și: