Curtea de Apel Galați a decis că Arhiepiscopia Tomisului rămâne cu terenul de la Casa de Cultură din Constanța

Pe teren se ridică de foarte mulți ani o biserică. Lucrările au fost abandonate

Primăria Constanța a pierdut procesul referitor la terenul luat înapoi la parohia „Sf. Treime” de la Casa de Cultură, a anunțat vineri Arhiepiscopia Tomisului.

Decizia este definitivă.

La Galați s-a judecat recursul declarat de Consiliul Local Constanța cu privire la administrarea terenului de lângă Catedrala Eroilor, biserică pe care Arhiepiscopia Tomisului o ridică în parcul de la Casa de Cultură a Sindicatelor!

Este vorba despre dosarul 632/118/2022. În primă instanță, Arhiepiscopia Tomisului a obținut suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care i se lua dreptul de administrare a terenului.

Avocații Consiliului au declarat recurs, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța. În replică, reprezentanții Arhiepiscopiei s-au adresat Curții Supreme, unde au cerut ca dosarul să nu se mai judece la Constanța. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea Arhiepiscopiei și a dispus strămutarea procesului la Curtea de Apel Galați.

La termenul de azi, 19 august, magistrații din Galați au decis în favoarea arhiepiscopiei.

Solutia pe scurt: „Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta să plătească intimatei suma de 2380 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat) în recurs. Definitivă. Pronunţată azi, 19.08.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Primarul Constanței anunță că a amendat Polaris M Holding. Reprezentanții companiei neagă și afirmă că ar fi un abuz să fie amendați

Fri Aug 19 , 2022
Primarul Constanței spune că a amendat compania Polaris M Holding pentru că aceasta nu ar fi ridicat gunoaiele zilnic de pe străzi. „I-am amendat. Cum să nu îi amendez? Credeți că mă joc cu ei?”, a spus primarul, vineri. Declarația sa o puteți auzi în întregime mai jos. Am cerut […]
polaris