Dacă locuiți în Mihail Kogălniceanu, veți fi puțin deranjați de zborurile elicopterelor de război americane

Elicopter Blac Hawk. Foto: Wikipedia

Forțele Terestre ale S.U.A. din Europa și din Africa anunță, printr-un comunicat de presă remis din Germania, că în perioada 12  – 16 martie, aproximativ 10 elicoptere aparținând Forțelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la baza Mihail Kogălniceanu către bazele de antrenament din Letonia.

Elicopterele „Black Hawk” aparțin Brigăzii 1 Aviație de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detașate în Europa pentru o rotație de 9 luni, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve”.  

În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei „Mihail Kogălniceanu” să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor. 

Zborurile sunt planificate între orele 8:00 și 18:00. Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului. 

„Pentru noi este importantă relația cu aliații din România și luăm din proprie inițiativă toate măsurile pentru a fi buni vecini, în timp ce ne păstrăm eficiența în luptă.  În scopul protejării sănătății și asigurării protecției militarilor participanți și a populației locale, se vor lua măsuri de prevenție împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măștilor, distanțarea socială, desfășurarea activității în ture, prin rotație. Brigada va efectua proceduri de screening, testare și carantinare în Germania, la baza de antrenament Grafenwoehr, înainte de a pleca spre destinațiile de pe teritoriul aliaților și partenerilor.”, se arată în comunicat.

Începând cu luna aprilie 2014, Forțele Terestre ale S.U.A. din Europa și din Africa au coordonat eforturile terestre din cadrul operațiunii „Atlantic Resolve” a Departamentului Apărării, prin dislocarea unităților din Statele Unite în misiuni de rotație de nouă luni în Europa. Dislocarea forțelor pregătite pentru luptă, credibile, ale Statelor Unite în Europa, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve” reprezintă o dovadă clară a angajamentului puternic, neclintit, al Statelor Unite față de NATO și de Europa. Prin antrenamentele bilaterale, multinaționale, în comun, operațiunea „Atlantic Resolve” consolidează nivelul de pregătire, sporește interoperabilitatea și îmbunătățește legăturile dintre armatele aliate și partenere.

Pentru detalii, accesați: www.EuropeAfrica.army.mil/AtlanticResolve.  

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

TSC anunță amânarea premierei spectacolului „Crima din strada Lourcine”

Fri Mar 12 , 2021
Intrarea municipiului Constanța în scenariul roșu, din cauza creșterii incidenței infectărilor Covid 19, forțează Teatrul de Stat Constanța să suspende, din nou, premiera comediei muzicale „Crima din strada Lourcine”, care ar fi trebuit să aibă loc încă de la sfârșitul anului trecut, dar a fost amânată din varii motive, toate […]
afis-Crima-din-strada-Lourcine