Dacă mâine ar fi alegeri pentru Primăria Constanța, cu cine ați vota?

[poll id=”46″]

Precizăm că nu toți cei din lista de mai sus și-au anunțat intenția de a candida.

Alegerile vor avea loc în iunie 2020.

Acesta nu este un sondaj propriu-zis, ci un demers jurnalistic.


Constanta-financiara-sigla-jpg
Hyundai ECO
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

6 comments

 • Ionut Ionescu

  Ion Stelian

 • Clar PNL. Mizeriile din PSD au distrus toată Constanța și Mamaia. Ceea ce a făcut ordinarul de Mazăre a continuat și măscăriciul asta de Fagadau😠😠😠

 • Moraru Gică

  Nu pot să cred că bodyguardul ăluia cu pene-n kur vrea să candideze!!! Mai bine, dragi concetățeni, dăm foc orașului și plecăm pe Marte!

 • Hai ca e bine 130 de Constanteni inca voteaza cu inima :)) creierul e in alta parte , pe varianta pe acolo pe langa taverna sarbului .

 • Eu l-as vota pe cel care ar face CONSTANTA DEZVOLTATA, de unde ar porni, firesc, ROMANIA DEZVOLTATA. si rezolvam si GREEN DEAL !

  Ion Neacsu Buna ziua , PUTEM sa rezolvam GREEN DEAL !

  SUNTETI INTERESAT SA INVESTITI in aceasta INVENTIE ? Vreti sa faceti SI MAI MULTI BANI ?

  VRETI SA FACETI SI MAI MULT BINE ROMANIEI ?

  Pe FB. Vedeti Ion Neacsu – ROMANIA DEZVOLTATA si LEAGAN PE VALURI, cu film. Daca va place, distribuiti !

  Daca va place INVESTITI !

  Film in care se vede functionarea unei POMPE CU PISTON CU REVENIRE AUTOMATA, actionata de valurile marii, in Constanta, zona Pescarie, in 03 iunie 2019.
  POMPA CU PISTON CU REVENIRE AUTOMATA este inventia mea aflata in curs de brevetare la OSIM, si este modelul demonstrativ al pompelor mari, industriale, care vor asigura alimentarea cu apa a viitoarelor HIDROCENTRALE MARINE adevarate de sute MW Putere Instalata.
  Pompa este executata artizanal, de mine, intr-o curte din Coiciu – CT, din materialele avute la dispozitie, filmarile sunt, de asemeni facute de amatori .
  Pompa este un cilindru (alb) cu inaltimea de 250mm si diametrul de 90 mm, fixata intr-un butoi de tabla, de 220 litri, cu scopul de a o tine fixa pe fundul marii. Antrenarea pompei se face de valuri, prin intermediul unui cablu legat de CAPTATORUL DE VALURI, realizat dintr- o saltea fixata pe un cadru de lemn. Pompa debiteaza cca 0,4 litri pe secunda.
  Se vede in imagini ca pompa, actionata de valuri, pompeaza apa care iese prin furtun.

  Vizionare placuta. Cu stima,

  Ion Neacsu, inventator ,

  E-mail : nelutu_neacsu@yahoo.co.uk

  Tel. 0722.618.640

  Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci din Romania a publicat in BOPI 7/2018 din 30.07. 2018, la sectiunea Inventii, paginile 29 – 30, cererea de brevet de inventie CBI “a 2018 00205” din 20 martie 2018 cu titlul POMPA CU PISTON CU REVENIRE AUTOMATA, avand ca autor si titular pe Neacsu Ion.

  La multi ani cu sanatate, / Si cu ENERGII CURATE, / Ieftine, NELIMITATE, / Chiar din mare “fabricate” !
  Va amintiti ca promisese Radu Mazare, inainte de ultimul mandat ca va face EL un CET nou in Constanta ? …Promisiune a ramas. Nu mai e nici vechiul CET… Eu nu promit, ca singur nu pot. Stiu sa fac, impreuna cu mai multi specialisti, HIDROCENTRALE MARINE care chiar vor schimba in bine fata Romaniei si viata romanilor.

 • • Ion Neacsu
  HAIDETI SA PORNIM ODATA
  ROMANIA DEZVOLTATA,
  CU ENERGIE CURATA,
  IEFTINA, NELIMITATA,
  CHIAR DIN MARE “FABRICATA”!
  Stimate Domnule ROMAN, Stimata Doamna ROMANCA,
  va voi intreba direct :
  Poate fi cineva deranjat daca ii intra in cont, anual, 75.000.000 de Euro?!
  Pot fi si mai mult de saptezeci si cinci de milioane de Euro, anual.
  Aici am calculat pretul energiei electrice pe care o veti produce cu 50 Euro / MWh.
  Asta inseamna sa construiti o HIDRCENTRALA MARINA cu Pi = 300 MW ;
  Dumneavoastra puteti! Doar sa vreti !
  Un an = 8760 ore ; Marea Neagra are 60 % din an valuri cu valoare energetica;
  8760 x 60 % = 5256 ore cu valuri energetice.
  Socotind doar grosul orelor energetice rezulta:
  5000h x 300 MW = 1.500.000 MWh
  1.500.000 MWh x 10 € / MWh = 15.000.000 €
  1.500.000 MWh x 50 € /MWh = 75.000.000 € = media pe 2018 conform OPCOM
  1.500.000 MWh x 75 € /MWh = 112.500.000 €
  1.500.000 MWh x 100 € / MWh = 150.000.000 €
  Socotind si maruntisul orelor energetice cu 50 € / MWh rezulta:
  256 h x 300 MW = 76800 MWh 76800 Mh x 50 € / MWh = 3.840.000 € = maruntis
  SI ASTA-I DOAR INCEPUTUL !
  Haideti sa facem ROMANIA DEZVOLTATA !

  Ion Neacsu Da, Sistemul Energetic National este in suferinta. Haideti sa-l facem mai bun. Eu, Neacsu Ion, am o propunere. Am o inventie, in curs de brevetare la OSIM, care poate face energie electrica ieftina si nepoluanta. Cu ajutorul acestei inventii se pot face HIDROCENTRALE MARINE. Toata lumea stie ce este o hidrocentrala: o apa invarte un hidrogenerator si produce energie electrica. Inventia mea, numita POMPA CU PISTON CU REVENIRE AUTOMATA, este o pompa, care actionata de valurile marii, asigura apa necesara hidrocentralei. Asta este noutatea, celelalte componente ale instalatiei sunt cunoscute.
  1
  • Propun sa facem o SOCIETATE PE ACTIUNI care sa construiasca o astfel de hidrocentrala. Pentru o HIDROCENTRALA DE 300 MW putere instalata ( CET Palas avea doua grupuri de 50 MW si un grup de 150 MW, total 250 MW, hidrocentrala de la Bicaz are 220 MW) ofer licenta si know how gratis, si particip si eu, ca oricare actionar cumparand numarul de actiuni stabilite de management, exemplu 1 euro de persoana, 10 euro de persoana, etc.
  Ideal ar fi ca societatea, numita, sa zicem, HIDROCENTRALA MARITIMA ROMANEASCA – ROMANIAN WAVE ENERGY sa adune minim 10.000.000 (zece milioane de euro) cu care sa poata merge la proiectanti, producatori de utilaje (pentru pompe, hidrogeneratoare, etc.), constructori marini, etc. Cu 10.000.000 Euro nu se poate face o hidrocentrala de 300 MW putere instalata, dar se poate face o hidrocentrala de 10 – 15 MW care va lucra sigur cu un profit ce va permite finantarea pana la 300 MW.
  Tehnic asa se si face: pe o platforma se aduna, intr-un rezervor colector, apa debitata de un numar de pompe furnizoare. Pe masura ce pompele sunt montate, se pune in functiune primul hidrogenerator, apoi sunt puse in functiune celelalte hidrogeneratoare, pana se ajunge la hidrocentrala de marimea planificata.
  Deci: Eu nu voi gestiona nici un ban direct.
  Va fi o echipa de manageri (astept sa se propuna, sa-i propuneti) care va gestiona societatea.
  Echipa de manageri trebuie formata din oameni profesionisti, cu gandire pozitiva, dornici sa invinga provocarile care, evident, vor fi .
  Trebuie sa fim increzatori deoarece doar POMPELE CU PISTON CU REVENIRE AUTOMATA vor fi noutati de realizat. Celelalte utilaje au fost realizate de industrie (chiar industria romana).
  Eu am realizat, in curte, in Coiciu – CT, artizanal, o POMPA CU PISTON CU REVENIRE AUTOMATA si CAPTATORUL DE VALURI, pe care le veti putea vedea intr-un mic film cum functioneaza.
  Daca sunteti din categoria:
  NU SE POATE, CUM SA FACEM NOI CE N-AU FACUT ALTII,
  DAR VA FI FOARTE, FOARTE, FOARTE, FOARTE GREU,
  NE VOM RUPE GATUL, VOM AVEA MULTE PIEDICI,
  NU NE VOR LASA MARTIENII, SATURNIENII, PLUTONIENII, etc.,
  va rog sa nu participati la aceasta societate, si in nici un caz nu va propuneti in pozitie de management.
  Cautati, propuneti(-va) manageri (General, Economic, Tehnic) pe baza de competenta, evident, si haideti sa facem ceva efectiv, obietive economice reale, care ne vor imbunatati viata in tara noastra, ROMANIA .
  Daca doar ne vaitam nu realizam nimic.
  Trebuie sa precizez ca nu puteti gasi oameni specializati strict in POMPE CU PISTON CU REVENIRE AUTOMATA sau in HIDROCENTRALE MARINE, din simplul motiv ca nu exista.
  2
  Exista, in schimb, specialisti in T.C.M., instalatii hidraulice, mecanice, electrice, sudura, constructii si montaj utilaje pe mare, specialisti in hidrocentrale, etc., de la proiectare la executie, P.I.F. si exploatare.
  Foarte repede vor aparea intrebari firesti:
  Ce interes ai tu ? de ce dai tu gratis licenta inventiei si know how-l tau?
  Licenta inventiei si know how-l le dau gratis doar pentru prima hidrocentrala de 300 MW putere instalata, cu siguranta, Romania are nevoie de mai multe.
  Ce castig eu?
  Publicitate si dividende conform sumei investite (1 euro, 10 euro etc.).
  Ce castiga ceilalti investitori?
  Dividende conform sumei investite (1 euro, 10 euro, etc., a se vedea dividendele platite de firmele din energie), si acolo unde inca conteaza, SENTIMENTUL DE MANDRIE NATIONALA de a participa la realizarea unui obiectiv unic in lume, de mare importanta pentru comunitate si tara.
  Daca n-au reusit altii, noi cum vom reusi?
  Noi vom reusi fiindca avem inventia POMPA CU PISTON CU REVENIRE AUTOMATA .
  Ai un Business plan ?
  Nu, nu am pentru ca un singur om (chiar inventator) nu poate face un business plan pentru o uzina electrica. Cand vom avea o echipa de management vom face si un business plan.
  Acum pot sa va spun asa: dintre toate formele de energie regenerabila cu impact major economic (energia solara, eoliana, energia valurilor – mareelor), energia valurilor este cea mai rentabila, fiind cea mai condensata, adica energia valurilor captata de un corp cu suprafata de 1 m2 este egala cu energia eoliana captata de un corp cu suprafata de 10 m2 si egala cu energia solara captata de un corp cu suprafata de 100 m2 , spun specialistii.
  Energia valurilor este cea mai rentabila, dar si cel mai greu de folosit.
  De multi ani oamenii cauta sa faca uzine electrice actionate de valuri, dar au reusit rezultate mici, mai mult de laborator.
  Cei mai avnsati in domeniu par a fi israelienii de la YAM PRO ENERGY, care spun ca au realizat unitati de cativa Megawati.
  Exista publicate (si pe You Tube) realizarile diferitelor firme si institute de cercetare din lume specializate in utilizarea energiei valurilor.
  Sunt mandru sa va informez ca inventia mea este superioara a tot ce s-a publicat pana acum.
  Deci cine participa la aceasta investitie va avea pe langa satisfactiile materiale – dividende, si satisfactii morale si patriotice, Romania devenind tara cu cea mai mare realizare in domeniul utilizarii energiei valurilor.
  3

  Alte avantaje:
  Pompele care alimenteaza cu apa hidrocentrala sunt actionate de captatori de valuri. Captatorii de valuri au (in mod natural), si rol de SPARGE VAL, si judicios amplasati vor protejea digurile si tarmul de actiunea distructiva a valurilor.
  Pompele care alimenteaza cu apa hidrocentrala, in actiunea de pompare, plimba apa, din mare in atmosfera, si o AEREAZA, lucru benefic pentru vietuitoarele marii.
  Pe corpul pompelor se pot monta dispozitive pentru cresterea scoicilor.
  Sunt si alte avantaje, unele chiar foarte mari.
  Hidrocentrala actionata de valurile marii se poate construi pe un tarm (inalt) sau in interiorul marii, pe o platforma naturala sau artificiala (foarte buna ar fi fost platforma Gloria care nu mai are petrol si gaze de extras).
  Constructia unei hidrocentrale marine, care foloseste inventia mea, POMPA CU PISTON CU REVENIRE AUTOMATA, va fi mai ieftina si mai rentabila decat a oricarei alte uzine electrice de aceasi putere datorita conceptului acestor instalatii.
  Pompele cu piston au, in general, randamente mari, pana la 90/100.
  Hidrogeneratoarele au, in general randamente mari, pana la 90/100.

  Depinde doar de noi sa facem un lucru bun, de care sa fim mandri si care sa ne aduca PROFIT, noua si urmasilor nostri.

  1) Rugaminte catre toti cititorii acestei informari:

  Formulati CRITICI TEHNICE, ECONOMICE, orice critica pertinenta e BINEVENITA.
  Multumesc .
  2) Haidem la treaba!
  Daca vom avea energie destula si ieftina vom avea dezvoltare economica.
  Daca vom avea dezvoltare economica vom avea nivel de trai ridicat, vom avea
  sanatate, vom avea stiinta, vom avea cultura, vom fi fericiti la noi acasa, in Romania.
  Strainii (cetateni si firme) vor dori sa vina in Romania, Romania se va repopula.
  Romania va fi un LIDER REGIONAL respectat si ascultat.
  Haideti sa facem ROMANIA DEZVOLTATA.
  Cu stima,
  Ion Neacsu, inventator
  Tel. 0722.618.640
  E-mail: nelutu_neacsu@yahoo.co.uk

  3

  P.S. Evident ca pot sa-si construiasca HIDROCENTRALE MARINE PROPRII firme interesate – cum ar fi Portul CT, SNC, etc. Primarii, Consilii judetene, etc.

  ALTII FAC, DE-AIA AU !!!
  München – Independenta energetica

  Location 70 km west of the island Sylt, North Sea, Germany
  Year 2014
  Scope 80 Siemens Gamesa 3.6 MW wind turbines
  Partner Stadtwerke München, Vattenfall
  Output 288 MW

  Project Overview
  By 2025, Munich plans to be the first metropolis in the world to be entirely self-sufficient in renewable energy – thanks to the power of offshore wind. The DanTysk wind farm off the German coast is improving the sustainability of a big city.
  Location 70 km west of the island Sylt, North Sea, Germany
  Year 2014
  Scope 80 Siemens Gamesa 3.6 MW wind turbines
  Partner Stadtwerke München, Vattenfall
  Output 288 MW

  München isi aduce energie electrica CURATA din Marea Nordului, TRAVERSEAZA GERMANIA.
  Constanta este LIPITA de mare.
  Constanta ce face ?
  Island Sylt – Munchen = 783 Km
  Rezumatul proiectului
  Până în 2025, Munchen intenționează să fie prima metropolă din lume care să fie în întregime autosuficientă în energia regenerabilă – datorită puterii vântului offshore. Ferma eoliană DanTysk de pe coasta Germaniei îmbunătățește durabilitatea unui oraș mare.
  Locație 70 km vest de insula Sylt, Marea Nordului, Germania
  Anul 2014
  Domeniul de aplicare 80 Siemens Gamesa 3,6 MW turbine eoliene
  Partner Stadtwerke München, Vattenfall
  Rezultat 288 MW
  Parca aud: ”A, ei sunt nemti…ei pot sa faca…”
  Si noi, NOI ROMANII ce suntem ? doar guralivi, doar vaicareti?
  SI NOI PUTEM. HAIDETI CA PUTEM !
  Country Germany
  Location North Sea
  Coordinates 55°8′24″N 7°12′0″ECoordinates: 55°8′24″N 7°12′0″E
  Status Operational
  Commission date
  December 2014
  Construction cost 1000 M€[1]
  Owner(s) Vattenfall
  Stadtwerke München
  Wind farm
  Type
  Offshore
  Max. water depth 31 m (102 ft)
  Distance from shore 70 km (43 mi)
  Hub height 95 m (312 ft)
  Rotor diameter 120 m (394 ft)
  Site area 66 km2 (25 sq mi)
  Power generation
  Units operational 80 × 3.6 MW
  Make and model Siemens Wind Power: SWT-3.6-120
  Nameplate capacity
  288 MW
  Capacity factor
  51.5% (projected)[2]
  Annual net output
  1,300 GW•h (planned)

Leave a Reply

Your email address will not be published.