Dacă te îmbolnăvești de Covid-19, ai putea să stai acasă

covid 19

Cine se îmbolnăvește acum de Covid-19 este obligat să stea internat. Chiar dacă pacientul este asimptomatic, regula spune că trebuie să fie supravegheat în spital. Regula s-ar putea schimba, însă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că ar urma să se ia în calcul măsuri precum testarea celor asimptomatici şi lăsarea lor să plece acasă, însă pe propria răspundere. El spune că se verifică informaţii conform cărora pacienţi asimptomatici au fost lăsaţi să plece acasă. “(…) gândiţi-vă că nu putem face măsuri de relaxare masive neştiind care sunt purtătorii asimptomatici, nedetectaţi de noi, să mai externăm şi cu bună ştiinţă pe cei care deja sunt infectaţi”, adaugă el.

„Se internează cei care sunt infectaţi, este o muncă titanică”, a afirmat ministrul Sănătăţii, marţi seară, la Digi 24, precizând că inclusiv cei asimptomatici, dar diagnosticaţi cu COVID-19 trebuie internaţi.  

Nelu Tătaru a spus că a primit informaţii conform cărora ar fi fost cazuri de pacienţi asimptomatici care au fost lăsaţi să plece acasă.  

„Și noi avem aceste informaţii şi le verificăm, dar gândiţi-vă că nu putem face măsuri de relaxare masive neştiind care sunt purtătorii asimptomatici, nedetectaţi de noi, să mai externăm şi cu bună ştiinţă pe cei care deja sunt infectaţi”, a explicat ministrul.  

Nelu Tătaru a adăugat că se ia în calcul varianta ca pacienţii asimptomatici să fie lăsaţi acasă, dar să îşi asume că stau 14 zile fără contact cu familii, pentru a nu-i infecta pe ceilalţi.  

„Gândim în acest moment la nivelul INSP-ului, Comisiei ştiințifice din Ministerul Sănătăţii, ca la opt zile să putem testa pe cei care sunt asimptomatici, să le dăm drumul acasă, care au un test negativ, sau până la 14 zile, cu siguranţă şi asumarea lor că vor sta 14 zile acasă, inclusiv cei care nu au testul negativ, dar asumarea este a lor, să nu stea cu familiile, să nu-şi infecteze bunicii, părinţii”, a mai afirmat ministrul.


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

O femeie și un copil de 4 ani, care traversau pe trecere, loviți de mașină

Tue Jun 16 , 2020
O femeie de 55 de ani și un copil de 4 ani, care traversau strada pe trecere, au fost loviți de o mașină. Astăzi, în jurul orei 15:30, un bărbat de 24 de ani a condus un autoturism pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Constanţa, dinspre bulevardul Tomis către strada […]