Dacă vă plac ceasurile și istoria, nu trebuie să ratați această expoziție

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul Ceasului “Nicolae Simache” Ploiești, și cu susținerea Consiliului Județean Constanța,  organizează expoziția temporară Bijuteriile Timpului.

Grupând 86 de piese de colecție, reprezentând ceasuri de buzunar, de masă și de șemineu, ceasuri de perete și tablouri cu ceas, expoziția oferă vizitatorilor o perspectivă deosebită a evoluției orologeriei  în secolele XVIII-XX, ilustrând  rafinamentul deosebit care a însoțit acest meșteșug de-a lungul timpului.

Colecția însumează ceasuri provenind din ateliere și manufacturi din Franța, Elveția sau Germania,  unele din ele fiind piese lucrate pe comandă specială pentru România.  Amintim, în acest sens, un ceas de mână aniversar, un omagiu adus Centenarului Marii Uniri, realizat de firma Tissot, dar și un ceas de mână produs în Elveția de firma Tavannes, cu scopul de a celebra eroismul lui Tudor Vladimirescu și importanța mișcării sale în clădirea statului român modern.

Citând versurile lui Vergiliu, care deplângea în poezia sa trecerea ireversibilă a timpului (fugit irreparabile tempus), Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța vă invită să nu pierdeți timpul și să vizitați expoziția temporară de ceasuri, prezentată în perioada 29 iulie – 1 octombrie 2022, vernisajul urmând a avea loc vineri, 29 iulie 2022, ora 13.00, la sediul din Piața Ovidiu nr. 12 Constanța.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Exerciţiu multinaţional în Marea Neagră şi în Portul Militar Constanţa. Participă și militari din Franța și SUA

Thu Jul 28 , 2022
Un exerciţiu multinaţional este programat, la începutul lunii august, în Marea Neagră şi în Portul Militar Constanţa, la acesta urmând să participe 240 de militari români şi 60 de militari din mai multe ţări, printre care Franţa şi Statele Unite ale Americii. Forţele Navale Române au anunţat, joi, că acest […]

V-ar putea interesa și: