Dacia Duster 3, scor dezamăgitor la testul Euro NCAP VIDEO

Organizația europeană Euro NCAP, cunoscută pentru evaluările siguranței vehiculelor noi, a testat rezistența noului model Dacia Duster 3.

Astfel, acest model a primit doar 3 stele din 5.

În raportul publicat pe site-ul Euro NCAP se menționează că, în interior, compartimentul pentru pasageri al modelului Duster a rămas stabil în timpul testului de deplasare frontală.

Impactul asupra manechinelor a evidențiat „o bună protecție a genunchilor și a femurului atât pentru șofer, cât și pentru pasager.”

Cu toate acestea, „protecția toracică a șoferului a fost considerată slabă, pe baza citirilor de compresie ale manechinului în timpul testului.”

De asemenea, „în cadrul testului cu barieră rigidă pe toată lățimea, protecția a fost considerată marginală pentru pieptul șoferului și al pasagerului din spate.”

Atât la testul cu barieră laterală, cât și la impactul mai sever cu stâlpul lateral, protecția tuturor zonelor critice ale caroseriei a fost bună, iar Duster a obținut punctajul maxim în această parte a evaluării.

Testele efectuate pe scaunele din față și pe tetierele din față au demonstrat o bună protecție împotriva leziunilor provocate de o coliziune din spate.

O analiză a scaunelor din spate a indicat, de asemenea, o bună protecție împotriva loviturilor.

„Duster are un sistem eCall avansat care alertează serviciile de urgență în caz de accident. Dacia a demonstrat că portierele pot fi deschise în caz de pană de curent cauzată de scufundarea vehiculului.” – se mai arată în raport.

Recomandare:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Codul galben de caniculă a fost prelungit în Constanța

joi iul. 11 , 2024
Meteorologii au prelungit codul galben de caniculă, val de căldură și disconfort termic ridicat și pentru ziua de astăzi la Constanța. Temperaturile maxime vor fi în general de 33…35 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de […]

V-ar putea interesa și: