Dacian Cioloș: PLUS își dorește continuarea alianței cu USR

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, azi, că cea mai mare parte a membrilor partidului său îşi doreşte o continuare a Alianţei USR-PLUS, dar şi mai multă coerenţă şi claritate.

„88% din membrii partidului îşi doresc o continuare a proiectului Alianţei şi o întărire a relaţiei între cele două partide în cadrul Alianţei, mai multă coerenţă şi claritate în modul în care funcţionăm. Şi peste 75% îşi doresc o clarificare şi o decizie acum, în perioada imediat următoare legat de îmbunătăţirea modului de funcţionare a Alianţei”, a spus Dacian Cioloş.

Ca urmare a consultării interne a membrilor PLUS, a fost redactată o “scrisoare deschisă către membrii USR şi PLUS”, în care sunt făcute trei propuneri.

„O structură executivă unică reprezentând diversitatea, consolidând formula deja agreată la nivelul Protocolului Politic al Alianţei, coordonată de un secretar general ales prin vot comun al celor două partide, (…) un guvern din umbră şi un program politic comun, (…) finalizarea până în februarie 2020 a procesului de desemnare a candidaturilor unice pentru alegerile locale, în baza principiilor agreate în Protocolul Politic al Alianţei”, se arată în scrisoare.

Dacian Cioloş a mai spus că prin această scrisoare “vrem să transmitem un mesaj de continuare a construcţiei şi de unitate şi coeziune şi nu de control a Alianţei, nu vrea nimeni să înhaţe niciun partid şi nicio alianţă şi vrem să continuăm să construim împreună”.

„În derularea campaniei pentru alegerile prezidenţiale,  sunt lucruri care au fost făcute bine, sunt alte lucruri care ar fi putut fi făcute mai bine şi de către candidat, şi de către alianţă, învăţăm din lucrul acesta şi din modul în care ne vom defini şi structura programului politic, care trebuie să reprezinte alianţa în sens larg şi nu doar cum a fost la prezidenţiale, a reprezentat în primul rând candidatul care l-a propus. Dacă am şi reuşit să orientăm campania spre proiectul alianţei, care susţine un candidat şi nu doar spre o persoană care a fost şi ţinta apoi a unor atacuri care s-au repercutat şi asupra încrederii unor susţinători ai alianţei, probabil că am fi obţinut un rezultat mai bun şi asta ne dorim să facem pentru alegerile locale”, a declarat Cioloş.

El a mai spus că în urma alegerilor europarlamentare şi a celor prezidenţiale, alianţa USR-Plus se consolidează ca fiind una dintre cele trei forţe politice ale ţării. 

„Există o concluzie în urma celor două rânduri de alegeri şi anumă că Alianţa USR-Plus, alianţă care a apărut în ultimele luni se consolidează ca fiind una din cele trei forţe politice, care are un nucleu de susţinători foarte clar şi stabili şi are în mod clar un nucleu de susţinători mai larg, care urmează să fie convins prin ceea ce spunem, prin ceea ce facem şi prin ceea ce punem pe masă”, a mai afirmat liderul Plus. 

Cioloş a fost întrebat şi cum vede situaţia din USR, după ce membrii partidului au decis să voteze dacă Dan Barna mai rămâne sau nu preşedinte, spunând:

„Am lucrat foarte bine cu Dan Barna şi îmi doresc să lucrez foarte bine cu Dan Barna, sperând că va rămâne preşedinte, dar să găsim soluţii să lucrăm foarte bine şi cu ceilalţi din USR. (…) Decizia legată de Dan Barna e una internă în USR”.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg
Hyundai Kona HEV Exclusiv Auto

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.