Dan Barna: „Cei de la AUR sunt cultivaţi şi antrenaţi la vestiarele PSD”

dan barna
Dan Barna. Foto: Cristian Hagi

Vicepremierul Dan Barna a declarat, marți, că dacă mesajele de instigare la nerespectarea legii nu sunt sancţionate, ele se vor repeta, motiv pentru care este nevoie ca autorităţile să ia măsuri şi nu să le ignore. El a criticat PSD, despre care susţine că îi „antrenează şi cultivă” pe cei de la AUR.

Dan Barna a comentat decizia senatorilor PSD de a se retrage din Biroul Permanent atunci când s-a discutat situaţia senatoarei Diana Şocoacă, acuzată de discurs care instigă la ură:

„Este, din păcate, confirmarea faptului că cei de la AUR sunt cultivaţi şi antrenaţi la vestiarele PSD”.  

„În realitate, vedem asta şi în Camera Deputaţilor, evident că e la fel şi în Senat, PSD-ul îi cultivă şi îi întreţine pe cei de la AUR şi iată că vedem că cei de la AUR au mers chiar dincolo de ceea ce presupun că le-o fi spus la vestiare PSD-ul, ca să rămân în această metaforă. Da, sancţionarea doamnei Şoşoacă este un lucru firesc, este un lucru normal şi este un lucru care trebuie să arate că există o limită. Ai dezbatere politică, ai puncte de vedere faţă de o lege, faţă de alta. În momentul însă în care în spaţiul public, pe stradă sau în Parlament, proliferezi, rostogoleşti mesaje de tip fascist, mesaje care provoacă la ură, la discriminare explicită, la încurajarea nerespectării legii trebuie să existe o sancţiune, pentru că altfel intrăm în aceeaşi logică a ridicatului din umeri, aceeaşi logică a uitatului în altă parte şi spunem: uite ce grozăvii spun ăştia, nu contează, aşa e la noi”, a afirmat Dan Barna, marţi seară, la Digi 24. 

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Dan Barna: „Cei de la AUR sunt cultivaţi şi antrenaţi la vestiarele PSD”

  1. Întrebare pentru domnul Barna. Cum ar caracteriza manifestările #rezist ,dar pe cele ale Partidului Romania Mare desfasurate in parlamentul Romaniei de-a lungul anilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Acvariul din Constanța vă așteaptă cu bazine recent reamenajate

Wed Apr 7 , 2021
Acvariul din Constanța vă așteaptă cu bazine recent reamenajate, a anunțat conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Program de vizitare: Luni – vineri 9.30 – 18.00 Sâmbătă și duminică – 9.30 – 19.00 Tarife Adulți: 8 lei Elevi și studenți: 2 lei Copii sub 7 ani: gratuit. Puteți urmări […]